Trener Rijeke

Sopić uoči Rudeša primio dobru vijest, otkrio kakva je situacija sa Selahijem

Denis Frančišković

Željko Sopić/M. LEVAK

Željko Sopić/M. LEVAK

Sve osim pobjede bio bi veliki kiks momčadi Željka Sopića koja stremi ka najvišim ciljevima.



Nogometaši Rijeke ovogodišnja nadmetanja zaključit će subotnjim ogledom na Rujevici protiv Rudeša, posljednjeplasirane momčadi koji su mnogi već otpisali, smatrajući je brzim povratnikom u niži razred.


No, nakon teškog udarca kojeg su Bijelima zadali Farmaceuti (2:4) i činjenici da je Rudeš itekako namučio prvo Hajduk pa potom i Dinamo, na Rujevici sada pušu i na hladno.


Sve osim pobjede bio bi veliki kiks momčadi Željka Sopića koja stremi ka najvišim ciljevima.




– Ovo je prvo kolo trećeg kruga, susret protiv kluba u kojem sam proveo tri godine i koji se nalazi na dnu ljestvice. Ipak, mislim da ih s obzirom na gostujuće prezentacije na Poljudu i Maksimiru moramo ozbiljno shvatiti – kaže Sopić.


– Zaslužuju dužan respekt, bez obzira na ljestvicu, u suprotnom mogli bi imati problema. Nadam se dobrom rezultatu, a to je samo osvajanje tri boda.


Dobra vijest za Sopića je povratak Smolčića i Jankovića nakon odrađenih žutih kartona, dok zbog ozljede do daljnjeg neće biti Čabraje.


S obzirom da je ozlijeđen i Goda, u konkurenciji nema lijevog beka kojem je to prirodna pozicija. Očekuje se da će je ovog puta “pokrpati” Smolčić.


– Čabraja je ozlijedio zadnju ložu i mislim da ga neće biti oko mjesec dana. Goda je u terapijskom procesu, nešto trči, ali rame mu vjerojatno ne bi izdržalo duele.


Lindon Selahi pojavio se na Noći HNK Rijeka i družio s ostatkom igrača i prijatelja kluba kao da ne postoji njegov “slučaj”. U isto vrijeme razgovarao je i s predsjednikom Damirom Miškovićem.


– Trenutno je situacija takva kakva je. Predsjednik je s njim razgovarao, vidjet ćemo hoće li se u međuvremenu nešto dogoditi ili neće. Ako Selahi bude u sastavu znači da su se dogovorili i obrnuto – tvrdi Sopić.