Trener Rijeke

Sopić uoči Koprivnice: Stanku želimo dočekati kao prvi

Denis Frančišković

Željko Sopić / Foto Vedran Karuza

Željko Sopić / Foto Vedran Karuza

Trener Rijeke u Koprivnici je proveo dio igračke karijere: "Igramo protiv meni jako dragog kluba"



Bijeli s Rujevice i dalje poprilično drže sve u svojim rukama. Ulogu lidera ne prepuštaju lako, a posebno su upečatljivi bili protiv Osijeka kada su “hat-trickom” Veldina Hodže garnirali još jednu vrijednu pobjedu.


No, od subote počinje novo poglavlje na dva kolosijeka koje će biti isprepleteno s tri gostovanja u nizu i stankom. Momčad se vraća u punom smislu doma za Jadranski derbi s Hajdukom 7. travnja.


Neće biti lagano


– Čeka nas zahtjevna utakmica protiv meni jako dragog Slaven Belupa. Tamo sam proveo dvije jako lijepe godine igračke karijere, a bili smo i dosta uspješni u tom periodu.




Dosta nezgodno gostovanje po pitanju Rijeke, uvijek se dosta potencira neka prošlost i tamošnji ogledi, ali mi ako želimo ostati na sadašnjem tragu jednostavno moramo ići na tri boda i reprezentativnu stanku dočekati na prvoj poziciji – kaže trener Željko Sopić.


– Neće biti lagano, gledao sam zadnjih nekoliko utakmica Farmaceuta, bez obzira što nemaju neke rezultate, igraju jako dobar nogomet.


Moj prijatelj Roy Ferenčina je to jako dobro posložilo, ali u nogometu je to tako, mač s dvije oštrice, nekad vas ne ide, nekad da. Imamo maksimalan respekt prema domaćinima, a s druge strane dobro smo se pripremili kroz tjedan.


Vratili su nam se i neki igrači koji nisu bili na raspolaganju. Kad se sve zbroji i oduzme mislim da nemamo niti jednog ozlijeđenog igrača. U Koprivnicu idemo sa svim raspoloživim snagama.


Ova Rijeka će igrati napadački


U posljednjoj utakmici trener je u svom stilu najavio napad od 17. minute. I sve se gotovo pretvorilo u željeni sceneaij. Ovog puta?


– Pitanje je bilo kakvo je bilo. Ja sam došao s pogreba. Niti je pitanje bilo adekvatno, a niti odgovor. Ne bih se previše na to vraćao.


Ova Rijeka će igrati napadački bez obzira protiv koga igra dok sam ja tu. Idemo svaku utakmicu na pobjedu – dodao je Sopić.