Trener Rijeke

Sopić: Kad stvaramo ovoliko šansi, nema zime

Denis Frančišković

Željko Sopić / Foto Davor Kovačević

Željko Sopić / Foto Davor Kovačević

No, ne bi bilo nezasluženo i da smo vodili tri razlike u prvom poluvremenu. Sve u svemu dobra, kontrolirana utakmica i tri boda, komentira Željko Sopić



Nogometaši Rijeke uspješno su obavili zahtjevno gostovanje kod Varaždina gdje su, u sklopu 16. kola HNL-a, slavili s 2-0 (1-0).


Prvi pogodak za Rijeku postigao je Emmanuel Banda u 13. minuti, dok je početkom drugog poluvremena, u 53. minuti, Luka Škaričić pogodio vlastitu mrežu za konačnih 2-0. Inače, Rijeka je na ovom gostovanju morala igrati bez dvojice svojih najboljih igrača, hrvatskih reprezentativaca Marka Pjace i Marca Pašalića.


Foto galerija: Utakmica Varaždin - Rijeka Foto: Davor Kovačević


Gostujuću pobjedu komentirao je trener Rijeke Željko Sopić.




– Odigrali smo dobru utakmicu i dominirali od prve do posljednje minute. Nakon 0:2 malo smo se nesvjesno povukli, ali igrači koji su ušli s klupe dali su obol igri. Oni su držali tu vrstu tenzije da Varaždin nije mogao razviti svoju kombinatornu igru.


Dojma sam da smo trebali riješiti utakmicu u prvom dijelu kao i u Puli, no to su mladi dečki. Kad stvaramo ovoliko velik broj šansi, nema zime za nas.


Autogol? Teško mi je to komentirati jer onda zadiremo u protivničku momčad. Ali, istina, on je prelomio utakmicu.


No, ne bi bilo nezasluženo i da smo vodili tri razlike u prvom poluvremenu. Sve u svemu dobra, kontrolirana utakmica i tri boda, rekao je Sopić.