Trener Rijeke

Sopić: Bila je ovo teška utakmica, jedino je važno da smo uspjeli ugurati ta dva gola

Denis Frančišković, Portal Novi list

Željko Sopić / Foto Vedran Karuza

Željko Sopić / Foto Vedran Karuza

Slažem se da nije bila neka bajna igra prvo poluvrijeme, ali oni koji poznaju Rijeku znaju da smo igrali bez Fruka i Jankovića, ističe Željko Sopić



Nogometaši Rijeke vratili su se na vrh ljestvice SuperSport HNL-a, nakon što su u susretu 25. kola pred 6.850 gledatelja na Rujevici pobijedili Varaždin sa 2-0.


Foto galerija: Utakmica Rijeka - Varaždin Foto: Vedran Karuza


Riječani su slomili Varaždin tek u završnici susreta, a golove su zabili Niko Galešić u 80. minuti i Matej Mitrović u 90. minuti.


Utakmicu je komentirao trener Rijeke Željko Sopić.





– Bila je ovo teška utakmica, znali smo da će se Varaždin postaviti u niski blok i da će nas čekati u tranziciji kroz Šegu, Belcara i Mitrovskog.


Mi smo teško probijali njihove linije, lopta nam je išla sporo u prvom poluvremenu. U nastavku smo zaigrali bolje, uspjeli stisnuti Varaždin i ugurati ta dva gola koja su jedino bitna za tri boda.


Dečki su jako dobro trenirali, ali ne možete svaki put očekivati da ćemo odmah voditi s dva, tri gola.


Slažem se da nije bila neka bajna igra prvo poluvrijeme, ali oni koji poznaju Rijeku znaju da smo igrali bez Fruka i Jankovića, naših plemenitih igrača.


Nije isto igrati s tri defenzivna vezna igrača i s njima. Pašalić je također bio načet, no mislim da smo na kraju zasluženo uzeli tri boda.


Evo što je o izvedbi svoje momčadi imao reći Nikola Šafarić, trener Varaždina.


– Zanimljiva utakmica, naše prvo poluvrijeme je bilo jako dobro, imali smo i poništeni pogodak te šansu Dabre gdje nismo imali sreće, kao i tri, četiri vrhunska otvaranja gdje nam je nedostajalo malo više odlučnosti i da netko od igrača malo više odgovornosti preuzme na sebe.


U nastavku smo pali, Rijeka je stisla dodatno, no moram reći da generalno nisu imali neke šanse. Na kraju smo izgubili iz prekida, moram reći da me to malo smeta da tako olako primamo golove na taj način.