Kapetan na Instagramu

Smolčić se ispričao i otkrio što je rekao sucu: “Mene ne moraš poštivati, ali ovaj grb hoćeš!”

Portal Novilist.hr

Foto Screenshot

Foto Screenshot

Po meni taj prvi žuti karton nisam dobio opravdano. Mislim da sudac nije imao respekt prema meni kao kapetanu jer vjerujem da se u sličnoj situaciji našao neki drugi kapetan poput Ademija ili Livaje, bi završilo samo na usmenoj opomeni - napisao je SmolčićRIJEKA Kapetan Rijeke Hrvoje Smolčić oglasio se na svojem Instagram profilu dan nakon što je u finalu Kupa na Poljudu zaradio dva žuta kartona, čime je već u prvom poluvremenu ostavio svoju ekipu s igračem manje.


Osim što se Smolčić ispričao navijačima zbog kako sam kaže svog “neinteligentnog poteza” (prvi žuti dobio je zbog prigovora, a drugi povlačenja Livaje izvan terena), izrazio je potrebu da objasni situacije zbog kojih je zaradio isključenje.


– Finale je strast i emocija s kojim se mora znati nositi i sam sudac. Kapetan je taj koji mora stati ispred ekipe ako smatra da sudac “zakida” njegovu ekipu. Po meni taj prvi žuti karton nisam dobio opravdano. Mislim da sudac nije imao respekt prema meni kao kapetanu jer vjerujem da se u sličnoj situaciji našao neki drugi kapetan poput Ademija ili Livaje, bi završilo samo na usmenoj opomeni.
Drugi žuti karton, također smatram da nije bio opravdan jer to nije intenzitet da bi jedan igrač radi njega završio finale. Na snimci se vidi da je mene Livaja prvi povukao za dres i stvorio prednost ispred mene te sam ja refleksno povukao i njega i time završio svoj nastup – napisao je između ostaloga Smolčić.


U priloženim fotografijama možete pročitati njegovo kompletno obraćanje javnosti.