Ri-mercato

Talentirani slovenski veznjak Adam Gnezda Čerin stiže na Rujevicu? Kek ga je nedavno pozvao u reprezentaciju

Mateo Sučić

Adam Gnezda Čerin Foto: NK Domzale

Adam Gnezda Čerin Foto: NK Domzale

Upućeni kažu da je prema igračkom profilu sličan Tiboru Haliloviću i Domagoju Pavičiću

Prema navodima tiskanog izdanja njemačkog Kickera, 21-godišnji slovenski veznjak Adam Gnezda Čerin igrat će ove sezone na posudbi u Rijeci. Čerin je igrač drugoligaša Nürnberga u čije je redove prije godinu dana stigao iz Domžala u transferu teškom 1,1 milijuna eura, ali nije se uspio do kraja nametnuti pa se Rijeka čini kao idealna sredina za afirmaciju.


Upisao je pet nastupa u 2. Bundesligi, prije toga 11 za Domžale od čega četiri u kvalifikacijama za Europsku ligu, uz to bio je i stalni član reprezentacije Slovenije do 21 godine. Matjaž Kek ga je čak i uvrstio na zadnji popis seniorske reprezentacije Slovenije, ali još uvijek je bez nastupa. Zanimljivo, Čerin je u Domžalama kao 18-godišnjak debitirao kod Simona Rožmana pod čijim je vodstvom i ostvario četvrti najveći transfer u povijesti Domžala. Upućeni kažu da je prema igračkom profilu sličan Tiboru Haliloviću i Domagoju Pavičiću.


Čerin se uklapa u želju Rijekine struke da pojača konkurenciju u obrani i veznom redu, kao i prema igračkom putu budući da neće biti prvi koji bi na Rujevicu stigao nakon neuspješne epizode u inozemstvu tražeći način da pokaže kvalitetu koju na nekoj višoj razini nije uspio realizirati.


Čerin bi, prema njemačkim izvorima, u Rijeku trebao doći na posudbu do kraja sezone a s Rujevice nije bilo komentara na ovu glasinu što znači da priča nije ni potvrđena ni demantirana.