Tomić odahnuo

Slovenci i Mađari testiraju ojačani riječki napad, Obregon i Drmić pokazuju da bijeli misle ozbiljno

Denis Frančišković

Goran Tomić/Foto PIXSELL

Goran Tomić/Foto PIXSELL

Dolasci će sigurno navući osmijeh na lice trenera Gorana Tomića



RIJEKA  Josip Drmić i Jorge Obregon posljednja su dva igrača i svakako najzvučnija koja su se priključila pripremama Rijeke u Sloveniji. Robert Palikuća, generalni menadžer Bijelih, povukao je u važno vrijeme možda i ključne poteze u jačanju rostera, poglavito napadačkog dijela momčadi, koji je bio bitno oslabljen odlascima, a Damir Mišković ovim angažmanima jasno poručio konkurenciji kako »Rijeka misli ozbiljno«. Čini se da tu nije kraj jačanju Rijeke, a za dobrobit hrvatskog nogometa dobro je što jačaju i naglašene ambicije imaju i Osijek i Hajduk. Svi oni zajedno digli su deset dana prije početka prvenstva gard momčadi koje gaje visoke ambicije i spremne su iz drugog plana napasti Dinamo. Te se međusobno »potući« za Europu…
Zadržavanjem Drmića i dovođenjem Obregona Bijeli su u potpunosti »naoštrili« napad za hrvatske prilike, ali i za skorašnje europske nastupe jer riječ je o jednom jako iskusnom i provjerenom napadaču upečatljive karijere te s druge strane igraču koji se poprilično dokazao u Varaždinu.


Njima će u prvom redu »za vrat puhati« Issah Abass kao prinova iz Mainza, a potom i Prince Ampem te ostatak mladenačkog napadačkog društva kojeg čine Denis Bušnja, Matej Vuk i Milan Ristovski. Ono što je najvažnije, dolasci će sigurno navući osmijeh na lice trenera Gorana Tomića. Napadački potencijal momčadi »preko noći« je narastao poput kvasca što Rijekinom kormilaru sigurno daje slatke brige i veći manevarski prostor. Tomić sada ima puno veći izbor slaganja napadačke i usko povezane vezne formacije momčadi nakon što je u jednom trenutku priprema morao isprobati i igranje s dvojicom napadača (Vuk, Murić).


Vezna linija i obrana zasad su solidno pokrivene, ali za očekivati je da će momčad osnažiti još jedan kvalitetan branič i veznjak, posebice u slučaju odlaska Lončara.




Pred nogometašima Rijeke gust je program u Kranjskoj Gori. Danas će igrati (18 sati) protiv Triglava, dok je u petak zakazana generalka s mađarskim MTK-om. Činilo se da će ogled sa Slovencima biti samo uvertira za generalnu probu, prigoda za igrače koji su manje igrali, no Tomić će zasigurno morati mijenjati koncepciju nastupa. Drmić je trenirao u Norwichu, ali opet njega, Obregona i Abassa treba što prije uklopiti u sustav nakon kasnijeg priključivanja momčadi. Rijeka je protiv Wolfsbergera (1:3) odigrala jako zapaženo, bilo je vidljivo da se diže u svim segmentima, posebice kondicijskom te će struka morati zadržati razinu spremnosti. I što bolje tempirati formu. Za devet dana na Rujevicu stiže Gorica…