Prva HNL

SLAVEN BELUPO – RIJEKA 1:3 KRAJ! Rijeka velikim preokretom napokon prekinula negativni niz i došla do pobjede!

Portal Novilist.hr

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL



KOPRIVNICA Nogometaši Rijeke u današnji zaostali susret 16. kola ulaze s imperativom pobjede. Igračima Gorana Tomića hitno je potrebna pobjeda, koju nisu uspjeli ostvariti u posljednjih sedam prvenstvenih utakmica.


Prije pet dana odigrali su remi (1:1) s “farmaceutima” na Rujevici, a igra Riječana nije bila ni blizu onoj s kraja 2020. godine, kada su se iskazali i u Europskoj ligi. Trener će sigurno morati napraviti neke promjene kako bi “razbudio” momčad. Dobra je vijest što se vraćaju Galović i Vukčević, koji prošli susret nisu mogli igrati zbog kartona, a od prve minute će vjerojatno krenuti i Kulenović kao špica umjesto Drmića.


Stigli su službeni sastavi. Tomić je ipak odlučio početi s Drmićem u vrhu napada, dok će Kulenović krenuti s klupe. Jedina promjena u odnosu na prošlu utakmicu (uz povratnike Galovića i Vukčevića) je što Menalo nije u prvih 11, već je trener odlučio ubaciti veznjaka Mudražiju. On će, uz Čerina, vjerojatno zagrati kao zadnji vezni, dok će Lončar prijeći na lijevo krilo.





90+3. minuta KRAJ! Velikim preokretom u drugome dijelu Riječani su napokon uzeli sva tri boda! Ovom pobjedom preskočili su i Hajduk na tablici, iako Splićani imaju dvije utakmice manje.


81. minuta GOOOL! Riječani su sada i povećali svoje vodstvo, zabio je stoper Galović! Čerin je izveo korner s lijeve strane, a Galović lakoćom glavom poentirao.


74. minuta GOOOL! Menalo je zabio za potpuni preokret Rijeke! Murić je krenuo u kontru, dodao Andrijaševiću koji odigrava za Menala na desnoj strani. Napadač Rijeke je sigurno pucao i doveo “bijele” u vodstvo.


69. minuta GOOOL! Drmić je zabio svoj prvijenac za Rijeku! Primio je loptu s lijeve strane te se sjurio u šesnaesterac, pronašao je poziciju i pogodio suprotni kut.


54. minuta Menalo je zamijenio Mudražiju.


48. minuta Slaven Belupo je agresivno krenuo u drugi dio susreta, Knoll je došao do lopte nakon što su domaći krenuli u kontru te je pucao prema vratima Rijeke, ali Nevistić to brani.


46. minuta Počelo je drugo poluvrijeme, a obojica trenera odmah su odlučila mijenjati. Kod Rijeke je ušao Štefulj umjesto Vukčevića, dok je kod domaćih izašao Leyton, a ušao Hyunwoo Kim.


45. minuta Kraj prvoga dijela nakon kojega domaćin vodi pogotkom Glavčića. Riječani su u prvih 45 minuta uputili šest udaraca, ali niti jedan nije išao u okvir gola, dok su domaći bili precizniji. Svih pet udaraca Slaven Belupa išlo je u okvir gola.


41. minuta Andrijašević je proigrao Mudražiju koji se sjurio prema šesnaestercu, pucao je s nekih 18 metara, ali još jednom iznad gola. Riječani su dosad imali sigurno 5 udaraca, ali niti jedan u okvir gola.


34. minuta Murić se sjurio prema vratima domaćih i pucao s ruba kaznenog prostora, ali lopta je izbačena u korner.


26. minuta Brzo su domaći ponovno zaprijetili. Lulić se sjurio u kontru i pucao s nekih 20 metara, ali je Nevistić bio spreman.


23. minuta GOL! Domaći su došli u vodstvo pogotkom Glavčića, koji je s lijeve strane pobjegao Čerinu, primio loptu od Boseca i sjajno pogodio.


19. minuta Udarac glavom Andrijaševića ide malo iznad grede.


18. minuta Stopostotna šansa Rijeke! Andrijašević je krenuo u kontranapad, proigrao Čerina koji se sjurio u šesnaesterac i dodao lijevo Lončaru. On je imao sjajnu priliku, snažno je tukao, ali previsoko… Lopta je otišla daleko iznad gola.


8. minuta Velika šansa domaćih! Već u svojoj prvoj prilici Slaven Belupo je umalo došao do pogotka, Knoll je iz blizine pucao glavom nakon ubačaja s desne strane, ali je Nevistić sjajno reagirao i spasio svoju ekipu.


3. minuta Prva prilika na utakmici. Tomečak je na desnoj strani došao do prostora i tukao izravno na vrata Filipovića, ali je udarac netko blokirao.


1.minuta Počela je utakmica u Koprivnici.


SLAVEN BELUPO – RIJEKA 1:3


Stadion I. Kušek Apaš. Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac). Strijelac: 1:0 Glavčić (23′), 1:1 Drmić (69′), 1:2 Menalo (74′), 1:3 Galović (81′). Žuti karton: Van Bruggen (Slaven Belupo).


SLAVEN BELUPO: Filipović, Van Bruggen, Božić, Bosec (od 82′ Bogojević), Gonzalo (od 46′ H. Kim), Glavčić (od 82′ Liklin), Paracki, Lulić (od 74′ Julardžija), Goda, Iličić (od 74′ Delić), Knoll.


RIJEKA: Nevistić, Tomečak, Capan, Galović, Vukčević (od 46′ Štefulj), Čerin, Mudražija (od 54′ Menalo), Murić, Andrijašević (od 90′ Yateke), Lončar, Drmić (od 84′ Kulenović).