Privlačna sredina

Sjećate li se Bijelog vlaka za Varaždin 2006. godine? Zbog te utakmice jedan trener bi volio na Rujevicu

Samir Toplak/Foto PIXSELL

Samir Toplak/Foto PIXSELL

Rijeka mi je uvijek bila simpatična, uvijek sam volio njihovu energiju - rekao je Samir Toplak



RIJEKA Samir Toplak, dugogodišnji HNL trener s mnogo adresa, u svojem velikom intervjuu za portal Germanijak otkrio je gdje bi volio nastaviti svoju karijeru.


„Odmah moram spomenuti Rijeku, a i Osijek je na tom tragu. Razlog? Zato što su normalan klub. Treneru daju povjerenje, žive u nekim realnim okvirima i jednostavno ne rade dramu iz ničega. Sad, je li to do predsjednika Miškovića i ljudi koji su oko njega ili postoji neki drugi razlog za to, ne mogu vam reći. To je sredina koja ti daje sve ono što je treneru potrebno da se ostvari neki rezultat. Najvažnije je to povjerenje koje sam ranije spomenuo. Znate, kad se ja osjećam moćno, kad izađem pred igrače i osjetim da svoju energiju mogu prenijeti na njih, to je iznimno bitno da bi se ostvario rezultat. To ti daje Rijeka. Jednako tako, ista stvar vrijedi i za Osijek koji je dao Bjelici strašno puno, ali je Bjelica to i zaslužio. Hajduk i Dinamo funkcioniraju na jedan drugačiji način, moramo priznati da po tradiciji su to dva najveća hrvatska kluba, ali Rijeka i Osijek idu pravim putem i to dugoročno mora dati rezultat. Rijeka mi je uvijek bila simpatična, uvijek sam volio njihovu energiju – rekao je Toplak i prisjetio se finala Kupa 2006. godine kada je bio pomoćnik ondašnjeg trenera Varteksa i aktualnog izbornika Zlatka Dalića.


Rijeku je na toj utakmici bodrilo oko 400o navijača, dio njih je stigao Bijelom vlakom u Varaždin i priredio sjajnu atmosferu.




„Nikad neću zaboraviti finale Hrvatskog kupa kad je Rijeka prvo pobijedila na Kantridi 4:0, da bi onda u Varaždinu mi slavili rezultatom 5:1. Sjećam se tog uzvrata kao da je jučer bilo, Armada je pola stadiona u Varaždinu ispunila i toliko me fasciniralo to njihovo navijanje u toj utakmici da je to bila fantazija – kazao je Toplak za Germanijak.


Navijačima Rijeke to finale nije ostalo baš u najboljem sjećanju. Ostao je zauvijek pomalo gorak okus u ustima zbog poraza i činjenice da je su Bijeli vrlo lako mogli prosuti veliku prednost s Kantride i ostati bez drugog Kupa Hrvatske.