Rijeka vs. Istra 1961

SIMON SLUGA: Derbiji s Puljanima uvijek imaju poseban naboj na tribinama i travnjaku

Denis Frančišković

Simon Sluga, vratar Rijeke/Foto Arhiva NL

Simon Sluga, vratar Rijeke/Foto Arhiva NL

Dosta pričamo o svakoj pa i o ovoj utakmici i na kraju krajeva u igri su opet tri boda. U dobrom nogometnom ambijentu nastojat ćemo iskoristiti naše prednosti i naravno – uzeti sva tri boda - govori Istranin na vratima Rijeke



RIJEKA Na Rujevici nastoje maksimalno ozbiljno shvatiti sutrašnji ogled s Puljanima, ma koliko god ta utakmica, barem na papiru, ide u red onih »lakših«. Istra je jesenas poprilično iznenadila i sebe i Rijeku, u golijadi uzela bod (3:3), a opasno prijetila da na poluotok odnese i sva tri. Susret dobiva dodatno na značenju kada se zna da »bijeli« potom u nizu igraju tri derbija. Prvo gostuju kod Dinama pa im dolazi Osijek nakon kojeg slijedi novo iskušenje kod »lokosa«. Serija u kojoj svaki bod dvostruko vrijedi u borbi za Europu.


Rijeka posljednjih godina generalno dominira u susjedskim derbijima koji su, dojam je, ranije ipak imali puno više naboja. Ali u međuvremenu Rijeka je otišla nekoliko koraka dalje na svakom planu, Istra to tek nastoji učiniti.


– Ti derbiji bez obzira na položaj na ljestvici uvijek imaju neki svoj poseban naboj, bilo na travnjaku, bilo na tribinama. Dosta pričamo o svakoj pa i o ovoj utakmici i na kraju krajeva u igri su opet tri boda. U dobrom nogometnom ambijentu nastojat ćemo iskoristiti naše prednosti i naravno – uzeti sva tri boda – govori vratar Riječana Simon Sluga.




Ostala je upamćena posljednja utakmica na Rujevici. Na semaforu je ostalo svjetliti 3:3 nakon zapažene partije gostiju, posebno dvostrukog strijelca Miereza.


– Bila je to specifična utakmica, nas nije ništa išlo, a Puljani su kažnjavali svaku našu grešku. Malotko je od nas bio na nekoj razini, a u toj malo drugačijoj utakmici nedostajala nam je i koncentracija i odlučnost. Na kraju nisu izgubili, ali izvukli smo sigurno neke pouke. Svaku utakmicu želimo pobijediti, ali svjesni smo da svaka naša utakmica ne može biti savršena i dobra – rekao je između ostaloga Istranin na vratima Rijeke…


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU