Novi izazov

Simon Rožman vjerojatno preuzima Maribor, o tome se počelo pričati i prije početka Jadranskog derbija

Portal Novi list

Simon Rožman/Foto Arhiva NL

Simon Rožman/Foto Arhiva NL

Lider slovenskog prvenstva nedavno je smjenio Maura Camoranesija i privremeno povjerio momčad pomoćnom treneru Saši Gajseru



RIJEKA I prije Jadranskog derbija iz Slovenije je stigla informacija da bi u tom trenutku aktualni trener Rijeke mogao preuzeti Maribor. Simon Rožman je navodno prije utakmice s Hajdukom naslutio mogućnost odlaska, međutim odradio je derbi, a onda  odnosno najavio klupskoj Upravi da je spreman razgovarati o sporazumnom raskidu ugovor. Ukoliko je informacija iz Maribora točna onda će razgovori oko sporazumnog raskida ugovora biti brzi i bezbolni. Maribor je za svakog slovenskog stručnjaka velika prilika i izazov neovisno o tome što “viole” ne djeluju tako moćno kao prijašnjih sezona. Maribor i Olimpija odigrali su 1:1 u derbiju prve i druge momčad što znači da Rožmanu, ukoliko doista preseli u redove višestrukog prvaka Slovenije, slijedi borba za naslov!


Inače, Maribor je u proljetni nastavak prvenstva poveo talijanski stručnjak Mauro Camoranesi. Loši rezultati su ubrzo doveli do smjene. Pao je Camoranesi, ali i sportski direktor Oliver Bogatinov. Momčad je privremeno preuzeo pomoćni trener Saša Gajser. Štajerci dakle traže trajno trenersko riješenje, stručnjaka, koji će ih povesti prema naslovu prvaka.