Susret Prve HNL

Simon Rožman uoči Varaždina: “Trebamo se svi usmjeriti na jedan brod koji mora biti jak i agresivan”

Portal Novilist.hr

Simon Rožman/Foto Arhiva NL

Simon Rožman/Foto Arhiva NL

Na Rujevici nam publika uvijek daje vjetar u leđa, a čak ću ih zamoliti da nas podrže ako nam i ne ide po planu. Ipak imamo jako mladu ekipu i uvijek su oscilacije moguće - rekao je trener "bijelih"



RIJEKA Nogometaši Rijeke vraćaju se klupskim obvezama nakon reprezentativne stanke. U subotu im na Rujevici (17.05) slijedi susret s Varaždinom, koji ima dva boda manje od “bijelih”, ali i dva odigrana susreta više. Riječanima je blizu i Real Sociedad, sljedeći četvrtak sa Španjolcima će, također na Rujevici, odigrati prvi susret grupne faze Europske lige.


– U našim glavama je velika želja da idemo istim putem dalje, ove reprezentativne stanke su uvijek malo “škakljive” jer igrači idu po cijeloj Europi i jako je bitno da smo svi na istom mjestu sada i da idemo istim putem dalje. Protiv Varaždina je jako bitna utakmica kako bi išli dalje istim sadržajem, modelom igre, energijom i zajedništvom.


Pogotovo na Rujevici gdje nam publika uvijek daje vjetar u leđa, a čak ću ih zamoliti da nas podrže, ako nam i ne ide po planu. Ipak imamo jako mladu ekipu i uvijek su oscilacije moguće. Igrači su jako fokusirani i jako željni, moramo nastaviti tim dobrim igrama jer na drugoj strani je dobar Varaždin s dobrom fazom obrane, dosta visoko se brane te imaju dobru tranziciju. Njihov igrač Obregon je jako nepredvidljiv, imaju kvalitete…




Trebamo se usmjeriti na nas, na jedan brod koji mora biti jak i agresivan za nova tri boda – rekao je trener Rijeke Simon Rožman, koji u subotu neće moći računati na nekoliko igrača.


– Ristovski i Arsenić će biti duže vrijeme izvan terena, to je već i poznato. Halilović se polako vraća, a Capan se još nije oporavio od zadnje utakmice. Svi su ostali zdravi i spremni, jedino Raspopović nije došao u dobrom stanju nakon reprezentacije, dobio je jak udarac. Moramo vidjeti i u kakvom će stanju doći Lončar i Velkovski – zaključio je Rožman.