Otvaranje protiv Šibenika

Simon Rožman uoči prve ovosezonske utakmice: “Konkurencija je sada jača, a mi želimo biti što bolji”

Portal Novilist.hr

Foto NK Rijeka

Foto NK Rijeka

Kao i uvijek, više pažnje posvećujemo sebi, kako zadržati dobre stvari i još ih ispraviti, a kako ispraviti mane. Igramo doma i zanima nas samo pobjeda - kaže trener Rijeke



RIJEKA Nogometaši Rijeke sutra (17.55 sati) na Rujevici otvaraju prvenstvenu sezonu susretom protiv novog prvoligaša – Šibenika. S obzirom da su zbog cijele situacije s pandemijom koronavirusa igrači imali pripreme od samo tjedan dana, a finale Kupa su odigrali prije dva tjedna, trener Rožman naglašava kako je ovo nastavak, a ne početak.


– Bio je ovo samo nastavak svega što smo do sada radili, ništa novo i nikakav početak. Moram pohvaliti dečke da smo se odmah vratili na razinu kakvu želimo. Atmosfera u ekipi je dobra, a dobro je i što smo se malo maknuli iz ovih vrućina u Fužine. Sada želimo i šestu pobjedu u nizu, a pred nama je jedan ozbiljan suparnik – kaže Rožman, čiji je stručni stožer imao zahtjevniji posao oko analize protivnika jer je Šibenik tek ušao u Prvu HNL.


– Skautirali smo njihovu posljednju utakmicu i mogu reći da sve momčadi koje dolaze iz druge lige imaju neku posebnu energiju i želju za dokazivanjem. Po samom sadržaju mogu samo reći da su dobri i jako brzi na obje krilne pozicije. No, kao i uvijek više pažnje posvećujemo sebi, kako zadržati dobre stvari i još ih ispraviti, a kako ispraviti mane. Igramo doma i zanima nas samo pobjeda – dodao je Rožman.




Navijača na stadionima u Hrvatskoj još uvijek neće biti, što će zasigurno nedostajati i igračima.


– Jako mi je žao što nema navijača koji su nam bili odlična podrška. Igračima i nama je tada lakše, pogotovo na Rujevici gdje je fantastičan ambijent. Želio bih da se navijači što prije vrate jer Rujevica onda daje pravi ambijent. No, igramo na svom terenu, moramo pokazati svoju kvalitetu, što jesmo i što želimo. Europske utakmice su isto blizu te nam priprema i fokus idu u tom smjeru – tvrdi trener “bijelih”.


Na otvorenju sezone Rožman će moći računati na skoro sve igrače


– Nema Velkovskog koji ima tri žuta iz prošle sezone, a upitan je Pavičić. Svi ostali su zdravi. Svi su spremni i jako motivirani. Konkurencija je sada jača i u svakom segmentu želimo biti što bolji. I drugi klubovi puno ulažu, svjesni smo toga i tako se moramo ponašati – zaključuje Rožman.