Trener Rijeke

Simon Rožman uoči nedjeljnog Jadranskog derbija: “Sve ekipe koje se bore za Europu su blizu, sitnice odlučuju”

Portal Novilist.hr

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Ispred nas je utakmica koja vrijedi, moramo biti spremni u svim segmentima igre te se treba fokusirati na sebe. Sigurno se moramo nametnuti da ih držimo što dalje od gola - kaže Rožman



RIJEKA Nogometaši Rijeke i Hajduka zatvorit će u nedjelju 35. kolo Prve HNL derbijem na Poljudu, na kojemu neće biti navijača zbog kazne domaće momčadi. Upravo je to trener Rijeke Simon Rožman naglasio kao važan segment koji će nedostajati.


– Žao mi je zbog publike jer je na Poljudu uvijek vrhunska atmosfera te je to jedino što će nedostajati na ovome derbiju. Meni je važno da je utakmica spektakl, da su svi dio toga, a upravo smo sada nakon pauze zbog pandemije vidjeli smo da nije isto igrati bez navijača – rekao je trener “bijelih”, koji je dao naslutiti i kako bi Rijeka mogla igrati u nedjelju.


– Ispred nas je utakmica koja vrijedi, moramo biti spremni u svim segmentima igre te se treba fokusirati na sebe. Sigurno se moramo nametnuti da ih držimo što dalje od gola i da pokušavamo što više igrati u srednjoj zoni ili čak visoko gore. U tom smjeru da smo mi oni koji traže pogodak.




Simon Rožman gledao je i derbi između Hajduka i Dinama, ali kaže da to ništa nije promijenilo u pripremi za nedjeljni susret na Poljudu.


– Utakmica Hajduka i Dinama ne mijenja ništa u pripremi za nedjeljni derbi, odigrali su jako dobru utakmicu, iako im u jednom trenutku nije išao za rukom rezultat. Sve ekipe koje su u gornjem dijelu ljestvice i koje se bore za Europu se žele pokazati. Svi smo blizu i male sitnice odlučuju svaku utakmicu, a mi smo ispravili neke stvari, malo smo mirniji u samoj završnici te će to biti u ovoj utakmici presudnije – kaže Rožman.


Za Jadranski će derbi biti spremni svi igrači osim Smolčića.