Prva HNL

Simon Rožman uoči nedjeljnog derbija s Istrom: “Samo zajedno možemo napraviti velike stvari”

Portal Novilist.hr

Simon Rožman/D. ŠKOMRLJ

Simon Rožman/D. ŠKOMRLJ

I sami ste vidjeli da onih pet zamjena može napraviti preokret i donijeti energiju, ali bitno je da su igrači svjesni da samo svi zajedno možemo napraviti prave stvari - zaključio je Rožman



RIJEKA Nastavak Prve HNL nakon pandemije koronavirusa Rijeka će otvoriti u Puli utakmicom protiv Istre 1961. Derby della Učka uvijek je zanimljiv okršaj, bez obzira na bodovnu razliku između klubova.


– Ispred nas je novi izazov, zanimljiva utakmica, pogotovo ako pogledamo zadnje domaće utakmice Istre. Spremamo se mirno i bitno je da ne dozvoljavamo u srednjoj zoni da nas nadjačaju. Nogometaši Istre imaju dobre prekide, puno je stvari na koje moramo obratiti pažnju – rekao je trener “bijelih” Simon Rožman uoči nedjeljnoga derbija, na kojemu možda neće moći računati na nekoliko igrača.


– Imamo manjih poteškoća s nekim manjim ozljedama, ali igrači koji su u rosteru će biti spremni, vidjet ćemo još ovih dana. Pripremna utakmica s Istrom? To ipak nije pokazatelj što će se igrati u nedjelju, ta je utakmica i nama i njima dobro došla kao trening, ali ona nema utjecaja na nas i našu pripremu – smatra Rožman.




Klubovima Prve HNL sada slijedi niz utakmica s razmakom od tri ili četiri dana.


– Moramo biti spremni, nije sve idealno, ali imamo širok roster i treba biti pametan sada kako raspodijeliti snagu. I sami ste vidjeli da onih pet zamjena može napraviti preokret i donijeti energiju, ali bitno je da su igrači svjesni da samo svi zajedno možemo napraviti prave stvari – zaključio je Rožman.