Pobjednički početak

SIMON ROŽMAN: U Varaždinu je sve bilo jako dobro i u kontekstu onoga što ću tražiti u nastavku sezone

Ivana Vaupotić

Simon Rožman/Foto D. KOVAČEVIĆ

Simon Rožman/Foto D. KOVAČEVIĆ

Zasluženo smo osvojili tri boda, a dečki su napravili jako dobar posao na teškom terenu. Stvarno sam sretan zbog njih - rekao je novi trener Rijeke koji je utakmicu pratio iz lože



VARAŽDIN Simon Rožman prošle se subote upisao u povijest Rijeke kao prvi trener koji je svoj debitantski nastup odradio iz svečane lože. Zbog suspenzije zarađene prije četiri tjedna na klupi Domžala, slovenski stručnjak morao je svom asistentu Alešu Kačičniku prepustiti vođenje momčadi na gostovanju kod Varaždina. Koliko se moglo vidjeti, Rožman je iznenađujuće mirno pratio nezaustavljivi juriš svoje momčadi prema pobjedi (2:0). A to je stvarno izgledalo više nego dobro jer Rijeka je doslovno promarširala terenom na kojem je Dinamo tjedan dana ranije doživio iznenađujući poraz. Nakon utakmice Rožman je u nekoliko navrata spomenuo »kontinuitet rada na sve što je bilo prije«, čime je jasno odao priznanje svom prethodniku Igoru Bišćanu.


– Prvi put u karijeri sam se našao u situaciji da ne mogu voditi momčad koju sam pripremio, ali nisam osjećao nikakvu nervozu. Iskreno, znao sam da iz svečane lože ne mogu nikako utjecati na utakmicu. Uz rub terena se mogu napraviti neke korekcije, ali na ovaj način to nikako ne ide. Prije utakmice smo razradili sve detalje vezane uz taktiku, i zato sam bio sasvim miran – objašnjava Rožman.


Zar vas u niti jednom trenutku igra nije povukla da ustanete i pokušate dati neki savjet svojim igračima?


– U takvim situacijama treba se suzdržati. Stručni stožer i momčad imaju moje veliko povjerenje i nije bilo potrebe za takvim intervencijama. Smatram da u ovom trenutku svi skupa moramo dati apsolutnu podršku igračima i vjerujem da ćemo uspješno raditi sve ono što smo dogovorili.


Jeste li zadovoljni onim što ste vidjeli iz svečane lože?




– Zasluženo smo osvojili tri boda, a dečki su napravili jako dobar posao na teškom terenu. Vidjela se želja i kontinuitet, koji su i prije imali. Stvarno sam sretan zbog njih. Svi su odlično reagirali nakon tjedna koji je bio dosta težak i specifičan zbog promjena u klubu. Mislim da svi možemo biti zadovoljni razinom igre koju smo prikazali u Varaždinu. Zabili smo dva gola, a imali smo još dosta prilika. Sve je bilo jako dobro za prvi put i u kontekstu onoga što ću u nastavku sezone tražiti od momčadi – rekao je između ostaloga novi trener Rijeke.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU