Utješni bod

SIMON ROŽMAN: U kontinuiranom napadu treba više ideje i rješenje, a to ne možemo dostići u jednom tjednu

Denis Frančišković

Simon Rožman/Foto R. BRMALJ

Simon Rožman/Foto R. BRMALJ

Kad igramo doma mi moramo ići po taj drugi gol, zato smo tako i nastavili igrati. Žao mi je zbog propuštenih prilika, realizacija nije bila na razini. Onda bi osvojili ta tri boda koja smo jako željeli u startu. Sve u svemu čestitke igračima i hvala navijačima - rekao je trener Rijeke



RIJEKA Simon Rožman, novi trener Rijeke, nije bio nezadovoljan utakmicom, no dojam je da je krajnji ishod ipak u njemu ostavio dio gorčine koju nije htio podijeliti na press konferenciji. Htio to netko priznati ili ne, na Rujevici su računali na tri boda protiv Lokomotive.


– Ajmo reći da sam zadovoljan većim dijelom utakmice. U ovom kratkom periodu željeli smo da igrači imaju pravu energiju na travnjaku. Završnica prvog dijela je bila s velikim tempom i velikom dinamikom i žao mi je što nismo realizirali koju šansu više u prvom poluvremenu te otišli na dva razlike. Onda bi bilo puno lakše – ustvrdio je Rožman dodajući: – Znali smo i da je Lokomotiva jako dobra u protunapadu. Kad igramo doma mi moramo ići po taj drugi gol, zato smo tako i nastavili igrati. Žao mi je zbog propuštenih prilika, realizacija nije bila na razini. Onda bi osvojili ta tri boda koja smo jako željeli u startu. Sve u svemu čestitke igračima i hvala navijačima.


Vezna linija u nastavku susreta je posustala, Gorgon je djelovao poprilično umoran…




– Najteže je u nogometu kad se igra protiv deset igrača iza lopte. U kontinuiranom napadu treba više ideje i rješenje, a mi to ne možemo dostići u jednom tjednu. Tu ima nekih elemenata koje moramo vježbati. No, mislim da je prisutna želja da igramo za gol više – kaže Rožman.


Zamjene su stigle tek u samoj završnici utakmice.


– Acosty je bio blizu drugog žutog i morali smo ga izvaditi jer sljedeći prekršaj mislim da bi bio crveni. Nisam razmišljao da nam nešto nedostaje, iz minute u minutu bili smo blizu pogotka i tako smo razmišljali. Čolak? Zadobio je istegnuće mišića i nismo htjeli riskirati – rekao je Rožman čija momčad nakon dvodnevne regeneracije odlazi na trodnevne pripreme u Umag i vraća se u subotu na Kantridu za prijateljsku utakmicu sa Zrinjskim.