Rijeka vs. AZ Alkmaar

Simon Rožman stigao u dobrom raspoloženju na presicu uoči AZ-a: “Svi osim Čerina konkuriraju za utakmicu!”

Mateo Sučić

Luka Capan i Simon Rožman na presici/M. SUČIĆ

Luka Capan i Simon Rožman na presici/M. SUČIĆ

Najbolja je vijest da su svi spremni, barem smo za ovu zadnju utakmicu dočekali da su svi negativni - rekao je trener Rijeke u uvodu

RIJEKA Simon Rožman napokon je došao s osmijehom na konferenciju za novinare uoči utakmice protiv AZ Alkmaara (četvrtak, 18.55), a da to nije bilo od muke poslije još jednog vala testiranja na koronavirus.


– Najbolja je vijest da su svi spremni, barem smo za ovu zadnju utakmicu dočekali da su svi negativni i da svi osim ozlijeđenog Čerina konkuriraju za utakmicu – kaže Rožman. – AZ nam je zadnji ogled u skupini i puno će toga pokazati. U Alkmaaru smo odigrali najslabiju utakmicu, a kada smo preživjeli prvih 15-ak minuta vidjeli smo da možemo biti konkurentni svima. Momčad su koja ima vrhunsku tranziciju, mlade igrače koji su jaki u igri jedan na jedan, ali isto tako i mi smo puno naučili, pokazujemo gard koji smo željeli od početka. Naš cilj je obraniti Rujevicu i uspješno završiti ovu grupnu fazu.


Simon Rožman uoči prve utakmice protiv Real Sociedada je istaknuo da će ciljeve koje je postavio pred momčad reći nakon što završi grupna faza. Ipak, u najavi sraza s AZ-om je govorio i o tome.


– Igrači su pokazali da mogu ići putem koji Europa traži i za mene je to važna spoznaja.


– Činjenica je da smo se željeli prezentirati, osim u Alkmaru, na način na koji smo to i napravili. Svi skupa smo željeli poneki bod više, pogotovo iz prve dvije utakmice, pa da nam se dogodi i koja pobjeda koja bi nas približila onim magičnim sedam bodova s kojima se uvijek može kalkulirati o prolazu. Bio vanserijski rezultat da smo se mogli boriti za nešto više, ali igrali smo protiv vodeće momčadi La Lige, jednog od najboljih klubova u Italiji i nesuđenog prvaka Nizozemske što, vjerujem, sve govori. Pokazali smo se kao momčad i kao pojedinci, no po pitanju bodova imali smo veliku želju biti konkurentniji za prolaz – poručio je Rožman.