Velika tri boda

SIMON ROŽMAN Kaznili smo Dinamo u pravo vrijeme, Nevistić je imao fantastičnu večer

Davor Petrović

Simon Rožman/Foto D. KOVAČEVIĆ

Simon Rožman/Foto D. KOVAČEVIĆ

Bilo je i mana, u nekim situacijama smo "visili", ali i stvarali jako dobre situacije. Velika pobjeda protiv jedne odlične momčadi. Dečki žele, a treba im dati podršku onda kad je loše - kaže trener Rijeke



ZAGREB Nogometaši Rijeke se iz Zagreba vraćaju s velika tri boda, trener Simon Rožman itekako je zadovoljan prvom utakmicom u nastavku prvenstva.


– Jako dobra utakmica za otvaranje prvenstva. Čestitke mojim igračima, napravili su dobar posao i jako dobro smo izgledati na travnjaku. Nije još sve idealno, ali bili smo kompaktni. Kaznili smo Dinamo u pravo vrijeme i napravili sjajan rezultat. Obranjeni jedanaesterac? Nevistić je imao fantastičnu večer kakva se mora dogoditi ako želiš usred Maksimira nešto uzeti.


Bilo je i mana, u nekim situacijama smo “visili”, ali i stvarali jako dobre situacije. Velika pobjeda protiv jedne odlične momčadi. Dečki žele, a treba im dati podršku onda kad je loše. Imaju energiju, žele biti bolji, a onda se to uvijek nagradi. Želimo imati dobar, prepoznatljiv gard, znamo kako želimo izgledati – rekao je Rožman.




Strijelac jednog od pogodaka Stjepan Lončar naglasio je kako su sada prepuni samopouzdanja.


– Znali smo kako jedino možemo protiv Dinama, a to je značilo ne igrati na njihov mlin. Znači bez nabijanja lopte i sa što manje pogrešaka. Igrali smo strpljivo, taktički jako zrelo i tako smo se i pripremili. Odigrali smo stvarno pravu mušku, čvrstu utakmicu, zabili prilike i sačuvali vrata.


Presretni smo i okrećemo se sljedećoj utakmici za vikend, imamo ih dosta zaostalih i nadam se da ćemo slaviti u svima njima. Puni smo samopouzdanja, a imali smo i dobar pristup. Sve u svemu, 0:2 je velika pobjeda u Maksimiru – rekao je Lončar nakon utakmice.