Pričuvne varijante

Simon Rožman ima na raspolaganju dvije pričuvne opcije ako Franko ne bude spreman za Alkmaar

Mateo Sučić

Simon Rožman/Foto PIXSELL

Simon Rožman/Foto PIXSELL

Na Rujevici su u ovom trenutku bliži razmišljanju da kapetan neće moći nastupiti protiv AZ Alkmaara, iako baš nitko ne gubi nadu da će oporavak biti dovoljan da stisne zube i odradi barem dio utakmice



RIJEKA Hematom nastao kao posljedica udarca, koji je Franko Andrijašević dobio na utakmici protiv Real Sociedada definitivno nije bezazlen, na Rujevici su u ovom trenutku bliži razmišljanju da kapetan neće moći nastupiti protiv AZ Alkmaara, iako baš nitko ne gubi nadu da će oporavak biti dovoljan da stisne zube i odradi barem dio utakmice.


Ipak, u ovom trenutku ga nema na raspolaganju, a nakon slobodne subote nogometaši Rijeke počeli su pripremati gostovanje u Nizozemskoj. Andrijašević je na terapijama umjesto na treningu, što jasno znači da Simon Rožman mora tražiti alternativna rješenja, a opcija nema puno. Robert Murić, kako stvari stoje, neće biti u kadru za ovu utakmicu, samim time i strategu »bijelih« je sužen manevarski prostor.


Sterling Yateke bio je Andrijaševićeva zamjena u ogledu protiv Real Sociedada, mladi napadač iz Srednjoafričke Republike odigrao je tridesetak minuta u kojima je trebao držati dubinu i pokušati iskoristiti svoju brzinu za neki od bjegova, ali nije imao puno prilika. Energija koju unosi je prava, ali taktičke manjkavosti koje je počeo ispravljati tek dolaskom u Rijeku još uvijek su minus u ovakvim utakmicama.




Rožman u kadru ima i Luku Menala, ofenzivca koji je stigao iz Dinama zadnjeg dana prijave igrača za Europsku ligu, ali koji do sada nije imao puno prilike istaknuti se. Budući da je po vokaciji, slično kao i Murić, više krilo nego drugi napadač, odnosno da zbog svoje konstitucije možda nije igrač za skok igru i duele, Rožman će morati dobro odvagnuti može li on biti taj.


Treće opcije nema, osim ako trener Riječana ne izmisli nešto i presloži momčad, odnosno ako se ne odluči za nekakvo potpuno iznenađenje poput onog iz Kopenhagena, kada je u završnici utakmice u vrhu napada zaigrao branič Escoval.