Objektivna analiza

SIMON ROŽMAN Dva poraza u Europskoj ligi neće promijeniti smjer kojim idemo

Mateo Sučić

Simon Rožman/Foto HNK Rijeka

Simon Rožman/Foto HNK Rijeka

Glava gore, Europa nam je nagrada, vidimo kakve su to momčadi i s kakvim igračima raspolažu - rekao je trener Riječana



ALKMAAR Simon Rožman bio je objektivan u analizi poraza od AZ Alkmaara.


– Sigurno nije dobro izgubiti i čestitke AZ-u na pobjedi. Vidjelo se da su bili brži dok mi nismo bili na razini koju smo željeli. Ovo je dobra škola jer kroz cijelu utakmicu nismo uspijevali doći u neki ritam. Nismo bili kompaktni, prvi pogodak nas je izbacio s puta kojeg smo željeli. Nova utakmica je u nedjelju i moramo se okrenuti HNL-u.


Glava gore, Europa nam je nagrada, vidimo kakve su to momčadi i s kakvim igračima raspolažu – rekao je trener Riječana koji je mogao samo konstatirati da je AZ neumoljivo kažnjavao svaki propust njegove momčadi.




– Iskoristili su svaku situaciju jedan na jedan ili na širokom prostoru. Poremetio nas je prvi pogodak, pa odmah drugi, onda su nas rastegli po terenu… Nismo bili na razini da bismo mogli pružiti nešto više, za momčad koja u ovom trenutku prorijeđena izostancima možda su bili i previsoka prepreka za nas, ali sigurno imamo još rezerve.


Riječani nemaju puno vremena za analizu onoga što ih je snašlo u Alkmaaru budući da već u nedjelju gostuju kod Šibenika.


– Treba brzo okrenuti ploču na HNL, nema nas puno jer je otpao i Capan. U Šibeniku moramo biti brži i kompaktniji, manje toga dozvoliti suparniku, ali jedan ili dva poraza u Europskoj ligi neće promijeniti smjer u kojem idemo – poručio je Rožman.