Zadnja utakmica u godini

SIMON ROŽMAN Dinamo nam uvijek daje motiv, želimo napraviti veliko iznenađenje

Portal Novilist.hr



RIJEKA Nogometaši Rijeke sutra (18 sati) na Maksimiru igraju zaostali susret 6. kola s Dinamom što je ujedno zadnja utakmica za “bijele” ove godine. 


Na konferenciji za medije trenera Simona Rožmana novinari su podsjetili na informaciju da je Rijeka samo sedam puta pobjeđivala na Maksimiru tijekom duge 72 godine. 


– Znam za tu informaciju i da je zadnju utakmicu Dinamo izgubio na Maksimiru upravo protiv Rijeke. Sigurno je to neki izazov za sve nas da ove godine napravimo neko veliko iznenađenje i da uzmemo sva tri boda – osvrnuo se na povijest susreta dviju momčadi trener Simon Rožman, koji kaže i kako je apsolutno upoznat s igrom zagrebačke momčadi. 




– Znamo sve o Dinamu, znamo kako izgledaju na terenu. Čestitam im i na odličnoj igri u Ligi prvaka, žao mi je što se nisu uspjeli plasirati dalje. Mi smo sada u pozitivnom nizu, vratili smo se u život te sam siguran da će igrači dati zadnje atome snage za ovu utakmicu. Želimo pozitivno završiti ovu godinu. 


Kako protiv Dinama?


– Sigurno neću reći taktiku, ali imamo spreman način kako želimo igrati. Svaka utakmica je specifična, a ni ne možemo u tri dana nešto puno mijenjati. Puno smo naučili od prve utakmice, ekipa se stabilizirala i bit će sigurno borba. Moramo se postaviti agresivno odmah na početku – tvrdi trener “bijelih”. 


U ovome susretu Rožmanu neće biti na raspolaganju Tibor Halilović i Robert Murić koji je ozlijedio rame.


– I mi smo kao i oni potrošeni, ali opravdanja u smislu umora ne smije biti. Dinamo je uvijek motiv za što bolju igru. 


S trenerom se složio i igrač Hrvoje Smolčić koji kaže da protiv Dinama uvijek ima motiva. 


– Psihološki se lakše motivirati na Dinamo nego na Varaždin. Protiv Dinama je prelijep doživljaj i ugođaj na Maksimiru, ali svaku utakmicu se pripremamo jednako i jednako ekipe respektiramo. Uvijek dajemo sve od sebe da budemo najbolji – zaključio je Smolčić.