Presica uoči Dinama

SIMON ROŽMAN: Dinamo je sigurno favorit, ali u jednoj utakmici sve je moguće

Denis Frančišković

Simon Rožman/Foto Arhiva NL

Simon Rožman/Foto Arhiva NL



RIJEKA Nogometaši Rijeke sutra su pred jednim od najvećih iskušenja tekuće sezone, na Rujevicu stiže Dinamo u četvrtfinalu Kupa Hrvatske. Ranijih godina to su bile utakmice u kojima nije bilo izrazitih favorita, sada se to ne može reći s obzirom na formu, osiromašeni kadar i brojne izostanke. “Modri” su izraziti favoriti, a na “bijelima” je da se dokažu. Unatoč problemima u njima još ima grinte i motiva. A to često može biti presudno. 


– Nakon slabijeg izdanja protiv Lokomotive imamo novi izazov da pokažemo više boljih stvari. Sigurno je Dinamo favorit, no Kup je samo jedna utakmica i uvijek se može prirediti iznenađenje – kaže trener Simon Rožman. – Siguran sam da ćemo imati i dobru podršku s tribina. To nam puno znači.


Šef struke potom je se okrenuo zdravstvenom kartonu. Van stroja su Prskalo, Galović, Capan i Pavičić, ali ima i dosta drugih upitnika.




– Imamo još nekih problema s bolesnim igračima i tek treba vidjeti u kojem su stanju neki igrači. Koga nema bez njega se mora. Ja sam siguran da ako dišemo kao jedan u ovakvoj jednoj utakmici sve možemo. Acosty? On je na antibioticima, ali nema više temperature. Mali su izgledi da i on zaigra – otkriva Rožman.


Utakmica protiv Dinama zahtjeva poseban pristup. Možda i promjenu sustava igre. Rožman kaže da se razmišlja o svemu, ali i otkriva kako mu je raditi u ovakvim okolnostima.


– To je stvar o kojoj razgovaramo s igračima i pokušavamo više kombinacija. Sigurno da ćemo odlučiti najbolje što mislimo i u najboljoj želji kako bi napravili dobar rezultat. Loša igra obrane? Pa ne bih rekao da nam je utakmica s Lokomotivom “otvorila oči”. Igrači koji su tu s njima treba raditi, imaju u meni svu podršku… Sigurno Escoval i Velkovski nisu bili na željenoj razini . Sad su vidjeli koje su stvari radili loše i siguran sam da će napraviti sve da se one ne ponavljaju. Kako mi je raditi u ovakvoj situaciji? S igračima razgovaramo iskreno, a tako je od prvog dana. Našli smo neku zajedničku ideju što želimo, kako vidimo profesionalizam i kako želimo izgledati na terenu. Sigurno da se u nekim situacijama moramo i prilagođavati. Razmišljamo samo o pozitivi, a sve ove druge okolnosti nisu do mene i igrača. Igrači imaju ispred sebe osobni izazov, a svi zajedno momčadski. Nisam za sada osjetio neku pretjeranu negativu oko toga. Najlakše je sada tražiti alibije da to nisu pravi igračima, da nekoga nema… Ja im vjerujem. Oni imaju želju i to se vidi. Nakon Lokomotive nisam bio ljut nego razočaran. Sve radimo u najboljoj vjeri, dečki imaju u struci podršku, a ja u njima vidim kvalitetu koja bi morala odgovoriti na ciljeve kluba – rekao je Rožman.


Utakmicu je na klupskoj presici najavio i Tibor Halilović.


– Poslije loše utakmice nema boljeg, ali i težeg protivnika od Dinama. Pokušat ćemo se vratiti na pravi put, još smo uvijek aktualni osvajači Kupa i jednoj utakmici vjerujemo da možemo proći. Probat ćemo se od početka nametnuti. Vjerujem da će to na kraju za nas dobro ispasti – rekao je Halilović.