Prva HNL

ŠIBENIK – RIJEKA 2:0 KRAJ! Šibenčani uzeli pobjedu, “bijeli” od 40. minute igrali s igračem manje

Portal Novilist.hr

Foto V. KARUZA

Foto V. KARUZA



ŠIBENIK Nogometaši Rijeke vraćaju se prvenstvenim utakmicama susretom 10. kola protiv Šibenika, nakon europskih ogleda s Real Sociedadom i AZ Alkmaarom.


Na Šubićevcu će priliku dobiti igrači koji su manje igrali u proteklim susretima, s obzirom da već za četiri dana na Rujevicu dolazi Napoli. U konkurenciji su danas i Murić, Turčin te Galešić, jedino Luka Capan nije otputovao u Šibenik zbog obnovljene ozljede.


Stigli su službeni sastavi. Rožman je odlučio odmoriti kapetana Andrijaševića, kojega nema ni na klupi, kao ni Pavičića, Halilovića i Štefulja. U vrhu napada kreću Menalo i Kulenović, kao i protiv AZ-a, dok će svoj debi u Prvoj HNL imati Anastasio.






90+3. minuta KRAJ! Šibenčani su uzeli sva tri boda u susretu desetog kola.


74. minuta GOL! Šibenčani povećavaju vodstvo. Sahiti je pogodio tri minute nakon što je ušao u igru, dodao mu je danas odlični Ampem koji je bez problema prešao riječku obranu.


64. minuta Nevistić brani udarac Ampema nakon brze kontre Šibenčana.


51. minuta Ampem se opet lakoćom riješio svojih čuvara te dodao Juriću čiji udarac ide pored gola.


46. minuta Rožman radi dvije promjene na početku drugoga dijela. Anastasio i Galešić odlaze na klupu, dok ulaze Murić i Raspopović.


45+2. minuta Kraj prvoga dijela.


45+1. minuta Sada je požutio i Kulenović, a sudac Jović je preko VAR snimke gledao radi li se o crvenom kartonu. Sreća za Rijeku, radi se samo o žutom kartonu.


40. minuta Crveni karton za igrača Rijeke. Velkovski je prvo dobio žuti karton zbog prekršaja, a onda je Makedonac odlučio prigovoriti sucu zbog čega je zaradio i drugi žuti karton.


36. minuta Šibenčani su sada došli do velike prilike preko Obenga, ali Nevistić spašava goste.


22. minuta Kulenović je sada ponovno bio u odličnoj prilici, ali je njegov udarac okrznuo protivničkog igrača te je korner za Rijeku.


20. minuta Prva prilika za Rijeku, iako i ne toliko opasna za domaće. Kulenović u kaznenom prostoru tuče s desne strane, ali lopta ide preko gola.


12. minuta GOL! Smolčić nije uspio zaustaviti Ampema, koji s desne strane ubacuje prema Bulatu, a njega pak Lepinjica pušta da lakoćom pogodi za vodstvo.


3. minuta Nevistić spremno brani ubačaj Friasa.


1.minuta Počeo je susret na Šubićevcu.


ŠIBENIK – RIJEKA 2:0


Stadion Šubićevac. Bez gledatelja. Sudac: Fran Jović (Zagreb). Strijelac: 1:0 Bulat (12′), 2:0 Sahiti (74′). Žuti karton: Tomečak (Rijeka), Kvesić (Šibenik), Ćurić (Šibenik), Escoval (Rijeka), Lončar (Rijeka). Crveni karton: Velkovski (Rijeka).


ŠIBENIK: Labrović, Antunez, Kvesić, Pandža, Bilić, Pajić, Jurić, Frias, Obeng, Bulat, Ćurić.


RIJEKA:  Nevistić, Tomečak, Escoval, Velkovski, Smolčić, Anastasio, Galešić, Lepinjica, Lončar, Menalo, Kulenović.