SuperSport HNL

ŠIBENIK – RIJEKA 1:2 KRAJ! Rijeka s igračem više jedva slomila domaćina i uzela važna tri boda!

Portal Novi list

Matija Frigan/Foto PIXSELL

Matija Frigan/Foto PIXSELL

Pobjedu je na kraju donio Obregon efektnim pogotkom petom u 87. minuti. Bijelima je ovo prvo ligaško slavlje nakon 6. studenoga!



RIJEKA Nogometaši Rijeke će od 15 sati odraditi drugo uzastopno gostovanje u nastavku SuperSport HNL-a. Susret na Šubićevcu donosi svojevrsni derbi začelja. Pretposljednji Šibenik ima 13, a desetoplasirana Rijeka 16 bodova. Takvo stanje na ljestvici jasno sugerira da momčad trenera Sergeja Jakirovića nema pravo na krivi korak, poraz bi Bijele vratio korak unazad i ponovo probudio crne misle o borbi za ostanak. Pobjeda bi s druge strane potvrdila sve ono dobro što je momčad pokazala u Osijeku i predstavljala značajan impuls za Bijele u  nastavku sezone.


Sergej Jakirović nema puno problema oko sastavljanja udarne postave. Naprotiv, sve nekako spada u domenu slatkih briga. Pod upitnikom je jedino tko će dobiti prednost na lijevom beku umjesto kartoniranog crnogorskog reprezentativca Vukčevića. Goda se nakon ozljede vratio u puni ritam treninga, Bodetić je kao kapetan juniora u stalnom trenažnom procesu i čeka svoju šansu.


Jakirovića raduje i sve bolji Banda. Brzo je pohvatao konce, uhvatio ritam i posebno je pucački raspoložen na treninzima. Dobije li šansu od početka, to bi moglo značiti da bi na klupu mogao preseliti Hodža.




Stigli su službeni sastavi.


Jakirović se se definitivno odlučio za Godu na lijevom boku umjesto Vukčevića, dok će Banda početi na klupi što znači da nema promjena u veznom redu koji je iznio gro tereta osječkog ogleda.



90+8. minuta KRAJ! Velika tri boda za Rijeku i prva ligaška pobjeda nakon 6. studenoga!


87. minuta GOOOL! Hodža je pucao, da bi Obregon petom efektno skrenuo loptu u mrežu! Dugo je VAR soba provjeravala pogodak zbog mogućeg zaleđa, ali ipak je priznat.


85. minuta Velika šansa za Šibenik! Labrović je spasio Rijeku, Arai se sjurio s lijeve strane do vratara, koji je uspio skrenuti loptu malo pored stative.


82. minuta Tek jedan udarac u okvir gola na strani Rijeke od početke utakmice, iako od 12. minute ima igrača više!


80. minuta Oko Marina su bila trojica igrača, ali on je svejedno odlučio pucati iskosa iz poprilične daljine.


77. minuta Sudac je tražio VAR provjeru zbog mogućeg igranja rukom igrača Šibenika, ali ipak ništa od penala.


74. minuta Osim pokušaja Matića za domaćina prije desetak minuta, ništa još od potencijalnih prijetnji na Šubićevcu. Šibenčani se uspješno brane s igračem manje.


61. minuta Trostruka izmjena kod Bijelih, ulaze Banda, Jurić i Bogojević, a izlaze Selahi, Janković i Grgić.


55. minuta Ponovo dobar ubačaj Ampema za Frigana, ali ovoga puta je lopta bila mrvicu previsoka.


54. minuta Janković je napravio nešto između udarca i ubačaja iz slobodnjaka, ali to je bilo u potpunosti bezopasno za domaće, iako se dogodilo uz rub kaznenog prostora. Trener Jakirović ne izgleda zadovoljno na klupi Bijelih…


50. minuta Marin je tukao malo pored vratnice, a malo ranije je Galešić pogodio samu vratnicu. Bilo je to iznenađenje za svih na terenu jer je Galešić opalio s nekih 30 metara i udarac na početku nije izgledao opasno…


46. minuta Počelo je drugo poluvrijeme.


45+4. minuta Kraj prvog dijela! Nakon crvenog kartona je pao tempo igre i, iako je Rijeka vladala terenom, nije imala značajnije prilike.


38. minuta Bijeli kontroliraju susret, trenutno imaju oko 75 posto posjeda lopte, ali domaćin još uvijek prednjači u broju udaraca (4-2). Susret je jako dinamično počeo, ali u zadnjih desetak minuta nema prilika.


28. minuta Tempo igre je pomalo pao, Riječani uglavnom drže loptu u svojim nogama, ali bez opasnijih prijetnji.


12. minuta Rijeka ima igrača više! Knežević je morao izaći s terena nakon što je sudac, tek poslije provjere VAR snimke, odlučio kako njegov start na Ampemu zaslužuje crveni karton. Igrač Šibenika je đonom išao na koljeno Ampema i tako ga srušio na sredini terena.


7. minuta GOL! Labrović je obranio Deliću penal, ali igrač Šibenika je u mrežu ubacio odbijanac.


5. minuta PENAL ZA ŠIBENIK! Dilaver je igrao rukom u šesnaestercu, samo minutu nakon gola Riječana…


4. minuta GOOOL! Frigan je precizno iz blizine glavom poentirao, nakon lijepog ubačaja Ampema s desne strane. Rano vodstvo za Bijele…


1.minuta Počela je utakmica.


ŠIBENIK – RIJEKA 1:2


Stadion Šubićevac. Sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo). Strijelci: 0:1 Frigan (4′), 1:1 Delić (7′), 1:2 Obregon (87′). Žuti kartoni: Dilaver (Rijeka), Rogić, Mina, Grdić (Šibenik). Crveni karton: Knežević (Šibenik).


ŠIBENIK: Rogić, Grdić, Perić, M. Matić, B. Matić, Mina, Knežević, Čanađija, Arai, Čop, Delić.


RIJEKA: Labrović, Grgić, Galešić, Dilaver, Goda, Selahi, Hodža, Ampem, Janković, Marin, Frigan.


 




Standings provided by Sofascore