Jedini riječki strijelac

SANDRO KULENOVIĆ Ništa nije išlo prema našem planu, nismo dobro izgledali

Mateo Sučić

Sandro Kulenović/Foto HNK Rijeka

Sandro Kulenović/Foto HNK Rijeka

Ovaj rezultat je cijena koju platiš ako u Europi nisi pravi, ali došli smo ovdje jer smo to zaslužili. U Europi ćemo pokušati osvojiti neke bodove i nećemo se predavati - rekao je Kulenović



ALKMAAR Sandro Kulenović postigao je na AFAS stadionu u Alkmaaru prvijenac u europskim nastupima za Rijeku, ali nije uspio bitnije promijeniti ishod ogleda protiv AZ-a. Imao je u 89. minuti još jednu priliku, dobro je i pucao, ali nekoliko centimetara mu je nedostajalo da još malo ukrasi konačni rezultat.


Jedanaesterac je usmjerio utakmicu kako su oni željeli. Pokušavali smo, ali nismo dobro izgledali, ništa nije išlo prema planu koji smo se dogovorili. Ovaj rezultat je cijena koju platiš ako u Europi nisi pravi, ali došli smo ovdje jer smo to zaslužili. U Europi ćemo pokušati osvojiti neke bodove i nećemo se predavati – rekao je Kulenović.


I on je svjestan da glave već od petka moraju biti na Šubićevcu i novom ogledu za HNL bodove.




– U nedjelju slijedi nova utakmica kojoj se treba okrenuti, HNL nas je doveo do Europe, naša je realnost i treba gledati prema Šibeniku, ali ovo nije izgledalo dobro – poručio je Kulenović.


Riječani i nakon Alkmaara nastavljaju igrati u zahtjevnom rasporedu za kojeg moraju izvući fizičku i psihičku rezervu.


– Malo je vremena između tih utakmica, ali moramo biti profesionalci, plaćeni smo za ovaj posao. Moramo paziti na sebe, odmarati, rekuperirati se i u ovo doba koronavirusa paziti se nekakvih zaraza. Svaki igrač je bitan, bit će puno utakmica, rotacija i trebamo se što prije vratiti u ritam – zaključio je napadač “bijelih”.