Analiza remija

Rožmanov plan da sačuva mrežu u Gorici je proveden u djelo, ali opet je bilo trenutaka dekoncentracije

Mateo Sučić

Andrija Vukčević/Foto Arhiva NL

Andrija Vukčević/Foto Arhiva NL

Rijekina ideja da čeka Goricu u čvrstom bloku pa iz njega izlazi u tranziciju funkcionirala je odlično do posljednje trećine gdje je »bijelima« nedostajalo kvalitetnije završno dodavanje da bude još malo opasnija



RIJEKA Analizirali smo remi bez golova Gorice i Rijeke, pronašli neke ohrabrujuće, ali i ne tako ohrabrujuće stvari u igri momčadi trenera Simona Rožmana.


Što je bilo dobro


Defenzivni blok


Plan Rijeke bio je obraniti se i sačuvati svoju mrežu netaknutom što je Rožmanova momčad do kraja provela u djelo. Faza obrane je počela s Andrijaševićem i Kulenovićem, koji su se vraćali iza lopte što je značilo da će u zadnjoj liniji biti dovoljno gusto da odlični individualci Gorice ne dobiju dovoljno prostora.




Ivan Nevistić


Vratar Riječana još je jednom bio na visini zadatka, zaustavio je dva nezgodna slobodna udarca Kristijana Lovrića (16’, 90’), ali najveća obrana utakmice bio je udarac prvog strijelca lige iz 30. minute kada se jedini put na utakmici izborio za malo prostora i natjerao Nevistića na vrhunsku reakciju.


Andrija Vukčević


Je li Rijeka u Vukčeviću dobila novo dugoročno rješenje za lijevi bok? Pozitivne signale koje je poslao ulascima u igru protiv Hajduka i Istre 1961 crnogorski lijevi branič potvrdio je protiv Gorice, protiv koje je prvi put bio u početnoj postavi. Defenzivno je sve zatvorio, a prema naprijed pokazao da ima karakteristike od kojih i napad može profitirati.


Što nije bilo dobro


Napadačka ambicija


Rijeka je u Velikoj Gorici navukla europsku masku, primijenila filozofiju kao da su s druge strane Napoli ili Real Sociedad i fokusirala se na obranu što znači da će prilike u napadu biti rijetke. I bile su, jedan zicer na glavi Čerina, uz nekoliko udaraca koji prvoligaškim vratarima ne bi smjeli biti problem nisu bili dovoljni za nešto više od boda.


Igra u posljednjoj
trećini


Rijekina ideja da čeka Goricu u čvrstom bloku pa iz njega izlazi u tranziciju funkcionirala je odlično do posljednje trećine gdje je »bijelima« nedostajalo kvalitetnije završno dodavanje da bude još malo opasnija. Jedini put kada je taj dio odigrala do kraja Čerin je imao najbolju priliku na utakmici.


Trenuci dekoncentracije


Rijeka nije primila pogodak što je dobra vijest za samopouzdanje cijele zadnje linije, ali svejedno je bilo nekih trenutaka dekoncentracije kakve treba izbjegavati jer će ih već Osijek u nedjelju znati kazniti. Poneka nesigurna lopta i jedno odigravanje petom Escovala (uz jedan neoprezan skok s Lovrićem s visoko podignutom rukom) u završnici utakmice stvari su kojih se treba riješiti.