"Bijeli" traže nove bodove u Zagrebu

Rožman uoči utakmice protiv Lokomotive: “Moramo biti bolji u realizaciji i igrati s gardom da nema predaje”

Portal Novi list

Simon Rožman/Foto REUTERS

Simon Rožman/Foto REUTERS

"Moramo se smiriti u završnici i biti bolji u realizaciji jer stvarno stvaramo jako puno šansi, a kada se to sve posloži, onda se možemo nadati jednoj dobroj utakmici koja će nas na kraju nagraditi s tri boda", rekao je Rožman.



RIJEKA Nogometaši Rijeke u subotu u 17:15 ponovno izlaze na travnjak, ovaj put u gostima kod Lokomotive. To je već šesta utakmica “bijelih” u 19 dana i trener Simon Rožman je svjestan da u tako teškom ritmu nema lakih utakmica, bez obzira što se Lokomotiva bori za opstanak.


“Nije lagano, svaka utakmica troši, a ne ide nam ni rezultatski onako kako bismo željeli pa moramo sve loviti i više se trošiti. No, nova utakmica je ispred nas, želimo ispraviti stvari koje nisu najbolje. Imali smo tu i puno peha, kao da nas je svaka situacija skupo koštala. Na drugoj strani terena se moramo smiriti u završnici i biti bolji u realizaciji jer stvarno stvaramo jako puno šansi. Kada se to sve posloži, onda se možemo nadati jednoj dobroj utakmici koja će nas na kraju nagraditi s tri boda”, rekao je Rožman.


Lokomotiva je u pretprošlom kolu pobijedila Hajduk pa u prošlom izgubila od Dinama i u ovom trenutku je vrlo nezgodna momčad za skautiranje.




“Teško se pripremati za Lokomotivu jer su u zadnje dvije-tri utakmice promijenili 20-ak igrača, imaju jako širok roster. Novi trener još uvijek vjerojatno traži najbolji sustav i teška je priprema za njih. Mi zato moramo razmišljati najviše o sebi, pronaći prave igrače jer dosta njih je pod velikim opterećenjem i najgora stvar bi bilo forsirati nekoga pa da dođe do ozljede, moramo voditi računa i o tome. No, svi igrači koji će dobiti šansu moraju istrčati s gardom da nema predaje. Možda sada rezultatski izgleda da nas to nije nagradilo zadnje dvije utakmice, ali u ovom dijelu prvenstva po mom mišljenju nam fale možda samo tri boda”, objašnjava trener Rijeke.


“Dosta igrača je pod jakim opterećenjem, žestok je ritam, pronaći ćemo one koji su u najboljoj formi i koji mogu odgovoriti na sve zahtjeve u igri. Vjerujem da možemo odigrati jednu dobru partiju, ne dozvoliti Lokomotivi previše šansi i držati ih podalje od gola, a na drugoj strani biti smireni u završnici. Mislim da će nas to na kraju usmjerini na put kojim svi želimo”, zaključio je Rožman.