Jadranski derbi

Rožman uoči Hajduka: “Igraju brz i agresivan nogomet, trebamo biti pametni i mirni”

Portal Novilist.hr

Foto D. FRANČIŠKOVIĆ

Foto D. FRANČIŠKOVIĆ

Ekipa Hajduka igra direktan nogomet s brzim tranzicijama, jaki su u prekidima, agresivni, uvijek na rubu faula. Ali mi kao i uvijek razmišljamo samo o sebi, jedino se na to može utjecati - najavio je Simon Rožman nedjeljni susret



RIJEKA Na Rujevici se u nedjelju (17.30 sati) igra Jadranski derbi, ovoga puta vrlo značajan i zbog borbe za drugo mjesto na prvenstvenoj ljestvici. Hajduk s jednim bodom više bježi Rijeci na mjestu koje znači i kvalifikacije za Ligu prvaka. Utakmicu su na konferenciji za medije najavili trener Rijeke Simon Rožman i kapetan momčadi Alexander Gorgon. 


– Iza nas je pakleni ritam utakmica, a ispred nas je utakmica gdje je motiv najveći mogući i neće bit nikakvog alibija. Ekipa Hajduka igra direktan nogomet s brzim tranzicijama, jaki su u prekidima, agresivni, uvijek na rubu faula. Ali mi kao i uvijek razmišljamo samo o sebi, jedino se na to može utjecati – najavio je Simon Rožman nedjeljni susret. 


– Bitna nam je ova utakmica da držimo svoj ritam, zbog timskog duha, suradnje i borbe za grb. Treba biti pametan kroz cijelu utakmicu, u zadnjoj trećini terena potrebna nam je mirnoća, a uvijek treba malo i sportske sreće. U ovoj utakmici susreću se dvije ekipe koje su si jako blizu, a mi možemo biti pozitivni zbog navijača koji igračima uvijek daju pravu podršku i energiju. Mislim da je ova atmosfera divna i ponosni smo što smo dio ovoga – dodao je Rožman. 




Za utakmicu ne konkurira Prskalo, dok su još jedino Velkovski i Čeliković upitni. Povratkom Tomečaka vodi se borba na poziciji desnoga beka. 


– Raspopović je uletio umjesto Tomečaka nakon njegove ozljede te je uhvatio kontinuitet. Tomečak je sada već 10 dana u punom ritmu pa je tu konkurencija – rekao je Rožman.


Utakmicu je najavio i kapetan momčadi Gorgon. 


– Za nas je najbolji odgovor uvijek na terenu, Jadranski derbi puno znači za navijače, klub, ali i cijeli grad. Mi ćemo nastaviti ovaj rad na terenu, vidi se velika razlika od 11. mjeseca prošle godine. Moramo naći pravi balans u mirnoći i emociji, mali detalji tu mogu odlučiti – zaključio je Gorgon.