DERBI U MAKSIMIRU

Rožman: Ovo je velik izazov, moramo pokazati da smo momčad, to je jedini recept

Denis Frančišković

Foto R. BRMALJ

Foto R. BRMALJ

Rožman ne može računati na Lepinjicu kojeg će po svemu sudeći zamijeniti Capan, a u konkurenciju se vraćaju Čolak i Escoval. Manjih problema s ozljedama imaju Andrijašević i Raspopović



RIJEKA – Posljednji dan veljače i to onaj 29. ove subote u HNL-u obilježit će dva derbija, Dinamo – Rijeka u Maksimiru te Osijek – Hajduk u Gradskom vrtu.


Riječani u metropolu putuju na valovima posljednjih uspjeha u kojima su eliminirali “modre” u četvrtfinalu Kupa te spojili četiri utakmice bez primljenog pogotka. Ali i danas prvo na pressici “bijelih” ponešto o korona virusu…


– HNK Rijeka će poštivati svaku odluku koju donese HNS. Vjerujemo da će te odluke biti usmjerene na dobrobit svih sudionika utakmica – ustvrdio je Marko Babić, glasnogovornik kluba.




Mikrofon je potom bio prepušten Simonu Rožmanu, kormilaru “bijelih” koji je promjenom filozofije igre u zadnjim utakmicama donio neku novu momčadsku vrijednost.


– Iza nas je jedan “normalan” tjedan. Od prvog treninga igrači su se dobro zalagali, puno je međusobne komunikacije i informacija. Čestitam im koliko rade na sebi, a to je onda ono što nas može nagraditi u svakoj utakmici.


Mi ne biramo utakmice, svaka sljedeća je najbitnija – kaže Rožman dodajući:


– Kad nas nagradi rezultat i zaplješće nam publika to je taj osjećaj za koji se isplati raditi. Dinamo? Ne bih puno, o njemu sve znamo. Više od dvije godine nisu izgubili doma.


Imaju neospornu kvalitetu, ali daleko od toga da mi nećemo pokazati što znamo. Ovo je dobar izazov za nas, posebice što se tiče dinamike utakmice koja će sigurno biti na visokoj razini.


Suparnik je na razini grupne faze Europske lige, čak i više, što je meni dobro za igrače da vidimo gdje smo.


Volio bih da samo nastavimo istim putem dalje. Igrači imaju jaku želju i motiv.


Kvalitetu imamo i sad na terenu izgledamo stvarno dobro. Igrači su se našli i stvarno smo momčad u punom smislu riječi. To je jedini recept da pokažemo ono što znamo.


Rožman ne može računati na Lepinjicu kojeg će po svemu sudeći zamijeniti Capan, a u konkurenciju se vraćaju Čolak i Escoval. Manjih problema s ozljedama imaju Andrijašević i Raspopović.


– Svjesni smo kakva nas utakmica čeka, idemo u goste našoj najboljoj momčadi koja je u posljednja dva ogleda s nama i Osijekom poražena i koja će zato sigurno biti dodatno motivirana – tvrdi Luka Capan od kojeg se očekuje puno borbe u defenzivi na poziciji zadnjeg veznog.


– Svjesni smo da se Dinamo dosta toga pita posebno na njihovom stadionu, ali mi moramo biti onakvi kakvi smo bili u posljednje četiri utakmice. Bitno je da budemo kompaktni, pametni i hrabri.