Rožman nakon Varaždina: ‘Ispunili smo cilj, ali volio bih da znamo završiti utakmicu bez stresa’

Ivana Vaupotić

Foto Marko Prpić / PIXSELL

Foto Marko Prpić / PIXSELL



VARAŽDIN – Rijeka je još jednom trijumfalno prošla kroz Varaždin, ali Simon Rožman nije djelovao pretjerano sretno na press konferenciji održanoj nakon osmine finala Hrvatskog nogometnog kupa.


– Očekivali smo ovako tešku i zahtjevnu utakmicu. U prvom poluvremenu smo nastojali držati kontrolu jer smo po sastavu Varaždina vidjeli da će igrati zatvorenije. Mislim da smo taj dio odradili sasvim korektno. Nismo ulazili u veliko preuzimanje rizika i držali smo sve pod kontrolom – rekao je Rožman u startu.


Taj dio utakmice nije bio pretjerano zanimljiv, no zato su uvodne minute nastavka donijele drastičnu promjenu. Rijeka je preuzela inicijativu i bacila je Varaždince na koljena.




– Drugo poluvrijeme smo odlično otvorili sa dva gola. Tu nam se isplatila promjena u načinu igre. Nakon toga smo ušli u probleme, uspavali smo se držanjem lopte bez nekog cilja, i zbog toga smo kažnjeni. Volio bih da znamo završiti utakmicu bez stresa, umjesto da se dovodimo u ovakvu situaciju. No, najvažnije je da smo ostvarili željeni cilj – dodao je Rožman.


Dodatni problem donijeli su udarci koje je primio Alexander Gorgon. Naime, kapetan Rijeke teren je napustio šepajući. Povrh toga, zdravstvenih problema imaju Franko Andrijašević i Antonio Mirko Čolak, a nedjelja donosi derbi s Osijekom.


– Vidjet ćemo što je s Gorgonom. Pretrage će pokazati koliko je ozbiljna situacija. Franko se ozlijedio na zadnjem treningu, a Čolak je osjetio probleme s ozljedom koja ga muči u zadnje vrijeme – objasnio je trener Rijeke.


Crveni karton koji je Hrvoje Smolčić zaradio u srazu s Goricom otvorio je prostor za Petra Mamića, čiji je gol načeo Varaždince.


– Svaki trening daje odgovore. Svim igračima sam rekao da će dobiti priliku, a na njima da to iskoriste. U ovom razdoblju želimo izvući maksimum od igrača, to je jedino bitno – istaknuo je Rožman, uz dodatak da zabijeni gol nije garancija pozicije unutar udarne jedanaestorke.


Njegovih prvih mjesec dana na čelu stručnog stožera Rijeke išlo je od Varaždina do Varaždina.


– Imali smo dosta amplituda u tom razdoblju. Bilo je puno utakmica, a malo vremena za kvalitetan trening i pripremu. Ovo je teško razdoblje jer nemamo previše prilika za korekcije. Sada je najvažnije da zadržimo fokus na onom što je ekipa imala ove jeseni. Na zimskim pripremama ćemo imati priliku da detaljo radimo na planu igre i stvarima koje želimo vidjeti na terenu – zaključio je Rožman.


S druge strane, Luka Bonačić je otvoreno priznao da je pokušao doći do rezultata kroz čvrstu obranu.


– Svjesno smo prepustili posjed lopte Rijeci, znajući da ima kvalitetnu tranziciju. Međutim, treću utakmicu u nizu smo imali crnu rupu od nekoliko minuta, i to smo skupo platili. Na kraju, dalje ide momčad koja je postigla više golova, a to je Rijeka. Nama ne preostaje drugo nego da se okrenemo prvenstvu – objasnio je varaždinski šef struke Bonačić.