Sjajan početak

Rožman je prestigao Keka! Rijeka je ostvarila rekordnu gostujuću pobjedu u povijesti kluba!

Portal Novilist.hr

Simon Rožman/Foto Arhiva NL

Simon Rožman/Foto Arhiva NLBUJE Novi trener Simon Rožman visokom pobjedom debitirao je u Bujama na klupi nogometaša Rijeke. Bijeli su s 11 pogodaka matirali lokalnog četvrtoligaša i prokrčili put do osmine finala Kupa Hrvatske. Branko Ivanković nedavno je u Varaždinu konstatirao da je Rijeka toliko moćna da joj na klupi sjede igrači poput Čolaka ili Murića. Bivši trener Rijeke očito je dobro procjenio širinu i kvalitetu kadra s kojim raspolaže trener Rijeke.


Rožman je u Bujama pružio priliku gotovo kompletnoj drugoj jedanestorki u odnosu na Varaždin te ostvario rekordnu gostujuću pobjedu u službenim utakmicama u povijesti kluba. Do sada je u toj rubrici prednjačlla pobjeda nad Bednjom 10:0 iz 2015. godine (također u Kupu Hrvatske).Rožman je dakle barem u toj rubrici već prestigao svojega prethodnika Matjaža Keka.
Osim toga s ovih 11:0 u Bujama aktualna momčad Rijeke izjednačila je najveću službenu pojedu u povijesti kluba, također u Kupu Hrvatske, nad Zmajom iz 2013. godine. Ta utakmica odigrana je na Kantridi, a momčad Rijeke također je vodio – Matjaž Kek.