Trener Rijeke

Rožman je nakon velike pobjede ostao čvrsto na zemlji: Nisam ja bitan…

Marko Cvijanović

Simon Rožman/V. KARUZA

Simon Rožman/V. KARUZA



RIJEKA Simon Rožman nepravedno je ostao u drugom planu poslije najkompletnije utakmice Rijeke pod njegovim vodstvom, odvažnog pristupa istoj i džentlmentskog ponašanja. Po onoj »u dobru se ne uzvisi, a u zlu ne ponizi«, Rožman je ostao čvrsto na zemlji.


– Utakmica je odigrana u odličnoj atmosferi, na dobroj razini, to je sve skupa odlična promocija za hrvatski nogomet, daj Bože da bude što više ovakvih utakmica. A što se naše igre tiče… Dobro smo se pripremili za utakmicu, dečki su napravili sve kako treba, ne samo na planu borbe, već i po pitanju kvalitete igre. Imali smo puno dobrih prilika, a odličnu momčad Hajduka ostavili na jednoj poluprilici. Zasluženo smo osvojili tri boda, ali oni ne vrijede više od onih u prošloj utakmici. Tri boda su tri boda. Moramo se pošteno proveseliti, početi razmišljati o dobroj regeneraciji, a onda se posvetiti idućoj utakmici. Najbitnije je da funkcioniramo kao tim, imamo igru koju želimo igrati, osvojili smo tri boda… Kad je tako, sve izgleda lijepo – kaže Rožman koji je sinoć nedvojbeno ostvario jednu od najvećih pobjeda u trenerskoj karijeri.


– Puno sam puta rekao da ja nisam nimalo bitan, bitno je kako momčad igra, kako se igrači razvijaju, ali super sam zadovoljan kako je to izgledalo. Na svakom dijelu terena smo izgledali jako dobro, ne znam je li bilo koja momčad ove sezone toliko ugrozila vrata Hajduka, koji, s druge strane, nije imao dobru situaciju pred našim vratima. Tudor je rekao da će Hajduk na kraju biti drugi? Svatko ima svoju viziju, mi razmišljamo od utakmice do utakmice, to nije nikakav klišej, to je stvarno tako. Klub je dao jasne ciljeve, moramo biti u vrhu, nije imperativ biti drugi, a na kraju će naša kvaliteta odrediti gdje nam je mjesto. najbitnije mi je da su igrači profesionalci, da rade sve što smo se dogovorili. Naravno da tu ima prostora za napredak, dečki dišu jedan za drugoga, a to je ono što smo htjeli. Ne bih htio da se to uruši ako se dogodi neki poraz.Suprotno bilo kakvim očekivanjima, jaku utakmicu iznijeli su Čolak, Gorgon i Andrijašević, koji prema racionalnim promišljanjima mnogih ne bi istodobno bili na terenu. Pogotovo u ovako važnoj utakmici koja odlučuje o ambicijama u borbi za drugo mjesto.

– To je ono što smo prvi put uigravali. Cijela strategija utakmice je upravo išla tim smjerom, pogodili smo! Bili smo u ofenzivnom dijelu jako dobri, odradili trkački jako dobru utakmicu. Zadovoljan sam – zaključio je Rožman.