Sportski direktor Rijeke

Robert Palikuća otkrio što ga zabrinjava u igri “bijelih”, ali i da ima potpisan ugovor s Josipom Drmićem za iduću sezonu!

Portal Novi list

Robert Palikuča/Foto PIXSELL

Robert Palikuča/Foto PIXSELL

Mene smeta što nismo konstantni u igri svih 90 i plus minuta. To mi se ne sviđa, a jedino se može ispričati da nismo dugo zajedno i da se još nalazimo - rekao je sportski direktor bijelih



RIJEKA Robert Palikuća, novi sportski direktor Rijeke, osvrnuo se u radijskoj emisiji Pod stijenama Kantride na ljetni prijelazni rok:


– U redu je, one najvažnije zadatke smo obavili. Izgubili smo manje-više cijelu ofenzivu u odnosu na prošlu sezonu i tu smo se trebali brzo posložiti kako bi bili konkurentni za Europu. U tome smo uspjeli. Bilo je nekih atributa na igračima koje smo željeli dovesti kako bi promijenili igru u odnosu na prošlu sezonu, da budemo agresivniji i snažniji u duelu. Mislim da smo u tome uspjeli, ali neko zadovoljstvo još nije tu. Ekipa je rađena u hodu i treba se još prilagođavati. Nije bilo puno vremena, a ciljevi su u Rijeci uvijek visoki. Na kraju možemo reći da su stvaranje ekipe i rezultati – u redu. Ne više od toga. Ciljevi ostaju visoki, ali ima tu još puno prostora za poboljšavanje i za slaganje ekipe kroz iduće dva prijelazna roka.


Gdje vidite da je najneophodnije reagirati i tražiti poboljšanja?




– Ekipa je u redu što se tiče balansa i imamo dobrih igrača s puno vrlina. Htjeli smo brzu i agresivnu ekipu i u tome smo uspjeli. Mene smeta što nismo konstantni u igri svih 90 i plus minuta. To mi se ne sviđa, a jedino se može ispričati da nismo dugo zajedno i da se još nalazimo. Osim toga imali smo ovoga ljeta visoki ritam utakmica pa nije bilo puno prostora za svakodnevni tjedni rad i uigravanje. Na dobrom smo putu, iako u zadnjih par utakmice je malo zabrinjavajuće što se tiče cjelokupnog pristupa utakmici, da uspijemo, to što želimo staviti na teren 90 i preko 90 minuta. Na tome moramo raditi.


Koliko je realno da Drmić ostane u Rijeci nakon što mu istekne ugovor s Norwichem?


– Rekao bi 50 – 50. Dogovorili smo ugovor za poslije ove sezone, ali nismo u toj poziciji da možemo sve zadovoljiti kod Josipa. Želi zabijati golove, voditi ekipu do pobjede. To se vidi u svakom treningu, svakoj utakmici. Sigurno da će otići ako mu se ponudi neka prilika za iskorak u Ligi petice. Međutim, postoji već potpisan ugovor s Rijekom za narednu sezonu, ali imamo dogovor da ga nećemo spriječavati u nekim stvarima – rekao je između ostaloga Palikuća na Radio Rijeci.