Težak protivnik

Robert Palikuča nakon ždrijeba Konferencijske lige: “Odmah na početku imamo pozitivan izazov”

Portal Novilist.hr

Robert Palikuča/Foto PIXSELL

Robert Palikuča/Foto PIXSELL

Veselimo se tom izazovu i bit će to dvije jako zahtjevne utakmice. Sve u svemu radi se o jednoj jako dobroj ekipi, na nama je da se maksimalno spremimo i izborimo prolazak u iduće kolo - zaključio je Robert PalikučaRIJEKA Nogometaši Rijeke u drugom pretkolu Konferencijske lige dobili su vjerojatno i najtežeg protivnika, švedski Djurgårdens. Prva utakmica igrat će se u Rijeci 21. srpnja, uzvrat je na rasporedu sedam dana kasnije u Stockholmu. Djurgårdens je nakon 11. kola trenutno četvrtoplasirana ekipa švedskog prvenstva.


– Izvukli smo najizazovnijeg protivnika iz te skupine potencijalnih suparnika u ovoj fazi Konferencijske lige. U europskim natjecanjima nema više laganih suparnika bez obzira na fazu natjecanja, ali reputacija i snaga švedske ekipe stavlja nas odmah pred jedan pozitivan izazov, rekao je Robert Palikuča, generalni menadžer za sport HNK Rijeka.


Rijeka i Djurgårdens odmjerili su snage i na Atlantic kupu prije pet godina kada su bijeli slavili 1:0 i u konačnici osvojili turnir.
– Djurgårdens je dosad odigrao 11 utakmica u švedskom prvenstvu tako da će kroz prvenstvo biti u punoj natjecateljskoj formi. Veselimo se tom izazovu i bit će to dvije jako zahtjevne utakmice. Sve u svemu radi se o jednoj jako dobroj ekipi, na nama je da se maksimalno spremimo i izborimo prolazak u iduće kolo, zaključio je Robert Palikuča.