Rijekin junak

ROBERT MURIĆ: Volim prekide, tu sam dobar, a Halilović mi duguje večeru…

Denis Frančišković

Robert Murić/V. KARUZA

Robert Murić/V. KARUZA

Gorgon i ja se slažemo iz utakmice u utakmicu, mislim da ćemo biti samo još bolji. Halilovićeva asistencija za gol? Ma već smo se dogovorili za večeru, ha, ha... – kaže Murić.



RIJEKA Nogometaši Rijeke ostvarili su zacrtano. Nakon susjedskog derbija u kojem je ovaj put bilo naboja na travnjaku, ali i novih ružnih scena po okolnim prilaznim ulicama stadiona, momčad Igora Bišćana došla je to nova tri vrijedna boda. Treće je to pobjeda »bijelih« u posljednje četiri utakmice (Inter, Rudeš, Istra 1961), uz remi protiv Hajduka, što jasno znači – Riječani predstojeći sudar s vodećim Dinamom u Maksimiru dočekuju kao drugoplasirana momčad.


Utakmica s Istrom 1961 pokazala je iznova dva riječka lica. U prvom poluvremenu Riječani su bili poduzetniji, konkretniji i opasniji po gol suparnika, u drugom, izlaskom strijelca i kapetana Alexandera Gorgona, igra domaćih poprično je trpila. Poglavito na fizičkom planu, tamnoputi Istrini igrači lakoćom su osvajali prostor i dobivali duele. No, dojam je i da se Rijeka malo svjesno povukla. U tim trenucima gostujuće dominacije posjedom lopte, dobro je funkcionirala obrana, gosti su jedinu pravu šansu u nastavku imali kada je Ndi (80′) opasno priprijetio, a Sluga majstorski reagirao i spriječio izjednačenje.


A bilo je i objektivnih problema. Već je postalo pravilo da Rijeka svaku utakmicu završava s ozljedama, ovaj put zbog nasrtaja protivničkih igrača. U trenutku kad je momčad kao nikada prošarana ozljedama i kad dio igrača još nije potpuno spreman ili nema dovoljno utakmica u nogama (Velkovski, Halilović, Murić), kada se sve zbroji, na Rujevici moraju biti zadovoljni. Svakako najveći dobitak lokalnog derbija je Robert Murić. Zabio je, asistirao, odigrao svih 90 minuta.




– Dojmovi su odlični, zabio sam gol, asistirao kod prvog… Trebalo nam je možda petnaestak, dvadesetak minuta da se uhodamo, onda je sve krenulo na bolje. Čuo sam da je to uvijek dobar lokalni derbi, a mi smo pokazali da smo bolji. Istra se dobro držala, u sredini su dosta čvrsti i imaju nekoliko dobrih pojedinaca – kaže zadovoljni Murić. 


Kod prvog gola ubacio je Gorgonu na prvu vratnicu iz kornera, potom sjajno pronašao Halilovića koji nije pogodio iz matne pozcije… Međutim uzvratio mu je Halilović asistencijom kod pogotka u nadoknadi.


– Uvježbavamo te prekide na treningu, ovaj put na našu sreću – prošlo je. Volim prekide, mislim da sam tu dobar. Gorgon i ja se slažemo iz utakmice u utakmicu, mislim da ćemo biti samo još bolji. Halilovićeva asistencija za gol? Ma već smo se dogovorili za večeru, ha, ha… – dodaje Murić.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU