Analiza

Robert Murić je pokrenuo Rijeku u Kranjčevićevoj, možda je trebao početi utakmicu

Denis Frančišković

Foto Arhiva NL

Foto Arhiva NL

Pristup Rijekinih igrača posljednjih dvadesetak prvog i prvih desetak minuta drugog poluvremena potpuno je zakazao



RIJEKA Analizirali smo remi Rijeke u Kranjčevićevoj ulici, podvukli neke dobre i manje dobre stvari:


Dobre stvari


Apmem i Pavičić
Ampem i Pavičić zabili su efektne golove u ključnim trenucima, a i nosili momčad većim dijelom susreta na lijevom krilu odnosno u srcu veze. Obojica su se dosta trudila, potrošila puno energije i očekivalo se da će nakon tog golgeterskog refula Bijeli znati prelomiti utakmicu. Ovaj put nisu uspjeli…


Murić




Murić ima veliko povjerenje od odlaska Tomića u Rijeku, igrač je koji zna prelomiti ovakve utakmice. Protiv Slaven Belupa nije biti niti na klupi, sad je osvanuo u zapisniku, ušao u igru i donio dosta svježine i okomitosti u Rijekinoj igri. Ostaje upitno je li možda trebao dobiti prije šansu prije neraspoloženog Abassa.


Drugo poluvrijeme


Rijeka je još jednom odigrala zapaženo drugo poluvrijeme u sustavu 4-4-2, u trenucima dok je lovila debeli minus natjerala je ipak kvalitetom dosta slabiju momčad na grčevitu obranu. Slično je i počela utakmicu, činilo se da će to biti jednosmjerna ulica, no Bijeli su u njoj zapeli krajem prvog poluvremena.


Slabe stvari


Uža obrana


Stoperi i obrana bili su posebna, loša priča ove utakmice koja je posebno nezadovoljstvo izazvala kod trenera Tomića. Stoperski par bio je sporohodan uz dosta pogrešaka, bekovi bez probojnosti s malo pravih ubačaja. Krešić i Velkovski, dva središnja braniča koja plijene visinom, na širokom prostoru bili su »lak zalogaj« za domaće napadače.


Naivni golovi


Prvi gol Bijeli su dobili u maniri momčadi županijske lige. Petković je neviđenom lakoćom pretrčao pola igrališta i toliko zbunio riječku obranu da je to u prvom trenutku djelovalo nestvarno. Kod drugog gola skrivljen je jedanaestarac iz potpuno neopasne situacije i u trenucima kad se lopta mogla bez problema iznijeti iz šesnaesterca.


Pristup do odmora


Pristup Rijekinih igrača posljednjih dvadesetak prvog i prvih desetak minuta drugog poluvremena potpuno je zakazao. Redovi Bijelih bili su potpuno raštimani i pravo je čudo da još koja lopta nije završila iza Prskala. Pokrivanje međuprostora i neusklađenost linija rezultirali su nepotrebnim šokovima od do tada neopasnog domaćina.