Fešta od nogometa

Rijeku u Pitomači čeka 3000 domaćih navijača i veznjak koji je sudjelovao u ludom finalu protiv Varteksa 2006. godine

Portal Novi list

Posljednji trening igrača Pitomače kroz objektiv kolega s virovitičkog portala

Posljednji trening igrača Pitomače kroz objektiv kolega s virovitičkog portala

Nikome ne priznamo da je bolji od nas dok to ne pokaže na terenu. Očekuje nas fenomenalna fešta - rekao je trener Ivan Presečan, trener Pitomače za virovitički portal



RIJEKA U Pitomači, općini s deset tisuća stanovnika, otprilike na pola puta između Đurđevca i Virovitice, danas se sprema prava nogometna fešta koju će uveličati i trenutna vodeća momčad Prve HNL – Rijeka. Lokalni četvrtoligaš slavi stotu godišnjicu kluba i dolazak Rijeke u šesnaestini finala Kupa je prilika da se na mjesnom igralištu napravi prava fešta. Kako prenosi portal Icv u prodaju je pušteno čak 3000 ulaznica, a unatoč TV prijenosu očekuje se najmanje 2000 gledatelja. Domaći nogometaši priželjkuju sjajnu atmosferu u kojoj se potajno nadaju iznenađenju pod krilaticom “Rijeka je favorit, ali lopta je okrugla…”


– Nikome ne priznamo da je bolji od nas dok to ne pokaže na terenu. Očekuje nas fenomenalna fešta – rekao je trener Ivan Presečan, trener Pitomače za virovitički portal.


Zanimljivo, u redovima Pitomače igra i Ivan Begović, nekadašnji veznjak Varteksa, koji je igrao protiv Rijeke finale Kupa 2006. godine.




– To je vjerojatno najluđi finale Kupa Hrvatske – prisjetio se Begović.


Podsjetnika radi, Rijeka je tada slavila na Kantridi 4:0, a u Varaždinu “spašava živu glavu”. Završilo je 5:1 za domaće, a Rijeka osvojila Kup samo zahvaljujući golu Davora Vugrinca u završnici utakmice. Begović nije igrao u tim utakmicama, ali je bio na klupi za pričuve. Varteks je tada vodio Zlatko Dalić, a Rijeku – Dragan Skočić. Obojica su danas izbornici koji vode svoje reprezentacije na SP u Kataru.