Zagorski Robben

Rijeku u Koprivnici čeka niz bivših igrača: “Nadam se da će Armada dobro reagirati na mene”

Davor Petrović

Robert Murić u dresu Rijeke/Foto V. KARUZA

Robert Murić u dresu Rijeke/Foto V. KARUZA

Vjerujem da možemo parirati Rijeci, iako znam da će to biti teško - kaže Murić, član Bijelih od siječnja 2019. do srpnja 2022.



KOPRIVNICA  Autorski potpis nogometne nadarenosti Roberta Murića stoji iza dosta golova i asistencija u dresu Rijeke, a iduća subota mu u Koprivnici donosi prvu utakmicu protiv kluba čije boje je branio od siječnja 2019. do srpnja 2022. godine. Zagorski Robben prije mjesec dana je raskinuo ugovor s turskim Konyasporom i potpisao je za Slaven Belupo, kao slobodan igrač.


– Pratio sam što se događa u našoj ligi dok sam bio vani, a sada, nakon što sam se vratio u Hrvatsku, imam puno bolji uvid u sve. Neću otkriti ništa novo kada kažem da Rijeka u ovom dijelu sezone melje sve pred sobom. Dečki stvarno igraju jako dobro i zasluženo su na vrhu – govori Murić, dodajući da se za dolazak u Koprivnicu odlučio nakon što su mu prezentirani klupski planovi.


Kako sam kaže, bilo je i drugih ponuda.




– Do zadnjeg trena se nešto događalo. Na kraju sam izabrao Slaven zbog planova. Zadnjih mjesec dana u Turskoj nisam igrao, a sada se polako vraćam. Trebaju mi utakmice da uhvatim kontinuitet igara i onda će sve biti dobro. Rekao bih da mi sada nedostaje još petnaest posto da dođem na razinu koju očekujem od sebe, ali rastem iz utakmice u utakmicu. Vjerujem da ću taj dio dobiti kada bude pauza zbog nastupa reprezentacije. Isti sam igrač kakav sam bio dok sam igrao za Rijeku, s time da mi je Turska donijela vrijedno iskustvo – tumači Murić.


Suigrači s Rujevice


Brzu prilagodbu na novu sredinu olakšali su mu i nekadašnji suigrači s Rujevice Ivan Lepinjica, Adrian Liber i Daniel Štefulj.


– Takve stvari uvijek budu jednostavnije kada imaš nekoga koga poznaješ. Njih trojica su mi to olakšala, a i cijela momčad me odmah prihvatila. Dečkima je drago što sam došao u Slaven i stvarno me cijene. Sve dobro funkcionira, a bit će još bolje kada prekinemo niz slabih rezultata – dodaje 28-godišnji krilni napadač.


Slaven Belupo je nastavak prvenstva otvorio pobjedama na gostovanju kod Varaždina (2:1) i nad Rudešom (4:0) na svom terenu, a zatim je upao u krizu rezultata. U zadnjih pet odigranih kola Koprivničani su kod kuće uknjižili remi s Istrom 1961 (1:1) i poraz od Lokomotive (2:3). Istu sudbinu doživjeli su na gostovanjima kod Hajduka (4:0), Gorice (1:0) i Dinama (2:5).


– Iako smo u Zagrebu poraženi, mislim da smo na toj utakmici pokazali da možemo igrati s našim najjačim klubovima. Dinamo je rano poveo 2:0, a mi smo uspjeli izjednačiti i dobro smo se držali do 70. minute. Tada je dosuđen jedanaesterac za njih i utakmica je otišla u drugom smjeru. Mislim da nam to daje pravo na optimizam za utakmicu s Rijekom – rezonira Murić.


Riječanima prednost


Iako rezultat sugerira drukčije, izvedba Slaven Belupa na gostovanju u Maksimiru stvarno je bila dobra. Štoviše, pred kraj prvog poluvremena statistika je pokazivala da Koprivničani imaju osjetno veći posjed lopte od uglednog suparnika (60:40). Povrh toga, Sergej Jakirović je namjeravao odmoriti dio svojih udarnih igrača za današnji dvoboj s PAOK-om, ali morao ih je poslati na teren pola sata prije kraja utakmice, kada je na semaforu pisalo 2:2.


– Dinamo je poveo 2:0 bez prave akcije. Prvi gol nam je zabio udarcem s distance, a kod drugog smo se sami uvalili u probleme. Taj smo primili baš bezvezno. Lopta je nakon kornera skakala po našem kaznenom prostoru, a naši igrači su je promašivali dok nije došla do njihovog igrača na drugoj stativi. Zatim smo preuzeli konce igre i imali smo više pasova od njih. Tu smo stvarno dobro izgledali. No, taj penal je sve prelomio – objašnjava Murić koji je najskuplji igrač Slaven Belupa, s tržišnom cijenom od 2,5 milijuna eura.


Prema njegovim riječima, ta utakmica s Dinamom je pokazatelj da Slaven Belupo u subotu može biti konkurentan.


– Rijeka je u velikom naletu i svaki kiks bi joj poremetio planove u borbi za prvo mjesto. Međutim, to je nogomet. U subotu krećemo od 0:0 i igramo jedanaest na jedanaest. Nikad se ne zna što može biti, a ja vjerujem da možemo parirati Rijeci, iako znam da će to biti teško. U goste nam dolazi klub koji ima najviše izgleda za osvajanje naslova prvaka. Dinamo je ove sezone dosta kiksao, a još igra i Konferencijsku ligu. U svakom slučaju, bit će napeto do zadnjeg kola, ali Rijeci bih dao prednost jer Hajduk i Dinamo moraju još jednom otići na Rujevicu – zaključuje Murić.


Novi susret s Armadom

Nije tajna da nepredvidivi igrači, poput Roberta Murića, uglavnom osvajaju simpatije navijača klubova za koje igraju. Zato je za njega ova subota posebna zbog novog susreta s Armadom, prvog na suprotnoj strani terena.


– Igra se u Koprivnici pa ne mogu govoriti o dočeku. Ajmo reći da ne znam kako će Armada reagirati na mene. Za Rijeku sam uvijek davao svoj maksimum i zato mislim da tu ne bi trebalo biti problema. Nadam se da će Armada dobro reagirati na mene, iako ću sada prvi put igrati protiv Rijeke – kaže Murić.