Mladen Mladenović

Rijekina legenda žali za Kantridom: “Rujevica je kamp, a ne ludi stadion koji te motivira čim zakoračiš ispod stijena”

Portal Novi list

Mladen Mladenović/Foto Arhiva NL

Mladen Mladenović/Foto Arhiva NL

Od prvoga sam dana bio skeptičan, prvi sam rekao da neće biti ništa od izgradnje novog stadiona na Kantridi - rekao je Mladenović za SN



RIJEKA Mladen Mladenović oglasio se u Sportskim novostima nakon što su veterani Rijeke dali svoj obol Armadinoj akciji “Povratak na Kantridu”. Veterani Rijeke svladali su Orijent 1919 4:3 u predigri utakmice seniora Rijeke i Olimpije.


– Nikad neću prežaliti što nije realizirana prvobitna ideja o povratku na naš kultni stadion nakon, kako je bilo predviđeno, privremenog boravka u kampu na Rujevici. No, planovi su se izjalovili i od tog projekta neće biti ništa. Kod nas Riječana zauvijek će ostati nostalgija prema legendarnoj Kantridi. I u svima se nama javlja svojevrsna ljutnja, nismo sretni. Jer, Rujevica ipak nije to, idem na svaku utakmicu na Rujevicu, ali to je kamp, to nije pravi stadion poput Kantride, poput tog našeg ludog stadiona koji te motivirao čim zakoračiš ispod tih stijena! I ne vjerujem da će oživjeti sad već pokojni planovi oko povratka na Kantridu. Mišković je želio nešto napraviti, ali je onda “udario glavom u zid”! E sad, gdje je zapelo, to ne znam, ali je nepovratno zapelo i ugašene su ambicije. Od prvoga sam dana bio skeptičan, prvi sam rekao da neće biti ništa od izgradnje novog stadiona na Kantridi. Zna se kako to ide kod nas. Možda bi se nešto moglo dogoditi kad bi Hrvatska, primjerice, dobila domaćinstvo Europskog prvenstva! Ali, to je sve u sferi znanstvene fantastike, pa će u dogledno vrijeme sve ostati na ovakvom obilježavanju i odavanju počasti stijenama Kantride. Ja sigurno neću doživjeti izgradnju tog novog stadiona na Kantridi. Daj Bože da se varam, no imam previše godina da bih se zanosio i maštao o neostvarivom. Ostaje nam, eto, samo nostalgija –  rekao je Mladenović za SN.