Rijeka vs. AZ

Rijekin igrač za velike utakmice uoči AZ-a: “Voljeli bismo završiti Europu s četiri boda”

Mateo Sučić

Luka Capan/Foto Arhiva NL

Luka Capan/Foto Arhiva NL

Recept mora biti igra iz San Sebastiana gdje niti u jednom trenutku nismo dozvolili da ostanemo jedan na jedan na širokom prostoru - rekao je Capan



RIJEKA Luka Capan je Rijekin igrač za velike utakmice. Često u drugom planu i rijetko pod svjetlima reflektora, osim ako nije bila u pitanju kakva pogreška, ali u pravilu je u svim europskim utakmicama u kojima je nastupio bio jedan od istaknutijih igrača Rijeke. Nastup protiv Real Sociedada to je još jednom potvrdio, a nakon što je lutao po pozicijama i krpao rupe, dojam je da je upravo na stoperu odigrao najbolje utakmice za Rijeku.


– Rekao bih da je bilo dosta dobro i protiv Kolosa i protiv Kopenhagena. Zadnje vrijeme sam češće na toj poziciji središnjeg braniča i tu se najbolje osjećam i nadam se da ću i dalje to igrati. Puno sam puta govorio da mogu igrati na više pozicija, za momčad bih napravio što god treba, ali ta mi uloga nekako najviše odgovara – kaže Capan, koji je itekako svjestan što njega i suigrače očekuje na današnjoj utakmici.


– Sigurno nas čeka jako težak ispit jer su odlična momčad koja je brza, okomita i agresivna, imaju jako dobar početak utakmice pa moramo biti fokusirani i koncentrirani jer će kažnjavati svaku pogrešku. Voljeli bismo završiti Europu s četiri boda, da pokažemo da je utakmica u Nizozemskoj bila loš dan i nadam se da ćemo razveseliti svoje navijače.




S obzirom na iskustva iz Nizozemske, Capana i užu riječku obranu očekuju poprilično zahtjevni ispiti s hitrim ofenzivcima AZ-a.


– Ne smijemo dozvoliti igru jedan na jedan. Moramo se duplirati, pomagati jedan drugome… U Alkmaaru smo u 15 minuti gubili 2:0, igra te ponese da se automatski kreneš otvarati pa je bilo puno prostora za suparnika. Sada moramo biti pametniji, recept mora biti igra iz San Sebastiana gdje niti u jednom trenutku nismo dozvolili da ostanemo jedan na jedan na širokom prostoru – rekao je Capan.