Prva HNL

RIJEKA – VARAŽDIN 2:1 KRAJ! Riječani preokretom uzeli velika tri boda protiv Varaždinaca

Portal Novi list

Sandro Kulenović zabio je za preokret Riječana/Foto V. KARUZA

Sandro Kulenović zabio je za preokret Riječana/Foto V. KARUZA



RIJEKA Nogometaši Rijeke od 17.05 sati na Rujevici dočekuju Varaždin. Utakmica koja ima itekakvu težinu, “bijeli” imaju obvezu pobjeđivanja uoči početka nove europske avanture u Europskoj ligi.


U zgusnutom rasporedu utakmica na Rujevici će biti itekako važno kontrolirati situaciju sa žutim kartonima, a uoči utakmice protiv Varaždina Adam Gnezda Čerin i Ivan Tomečak su na dvije opomene s kojima im prijeti opasnost za propuštanje iduće utakmice u Velikoj Gorici. Dobra je vijest što Rijeka ima dovoljno širine na njihovim pozicijama, ali protiv suparnika koji se na početku sezone pozicionirao u sam vrh HNL-a, ne bi bilo dobro ostati bez dviju bitnih karika.


Varaždin nije nimalo bezazlen gost, momčad Samira Toplaka je ove sezone pokazala puno toga dobroga. Ne treba smetnuti s uma da će Riječani i Varaždinci krajem godine igrati u osmini finala Kupa Hrvatske.




Stigli su sastavi. Smolčića neočekivano nema ni na klupi, od prve će minute umjesto njega na stoperskoj poziciji zaigrati Niko Galešić. U varaždinskoj je momčadi u startnoj postavi bivši igrač Rijeke Leon Benko.


Foto galerija: Osmo kolo Prve HNL: Rijeka - Varaždin Foto: Vedran Karuza




95. minuta KRAJ! Rijeka je uzela sva tri boda u susretu protiv Varaždina


93. minuta Menalo je izbacio Yatekea koji sam dolazi do kaznenog prostora Varaždina, ali prejako je gurnuo loptu i Zelenika to lako preuzima.


92. minuta Lepinjica je sada požutio te su gosti dobili slobodni udarac jer je sudac vidio prekršaj Lepinjice nad igračem Varaždina.


84. minuta Sada su i Riječani promašili veliku priliku. Tomečak je ubacio u kazneni prostor za Čerina, koji tuče glavom, ali lopta ide tik pored vratnice.


79. minuta Velika šansa Varaždina. Pucao je Posavec nakon kontre gostiju iskosa s desne strane, lopta prolazi tik pored druge vratnice.


77. minuta Izlaze Lončar i Kulenović, ulaze Lepinjica i Menalo.


72. minuta Lončar je izveo slobodnjak s 20-ak metara, ali glavom to čisti igrač Varaždina.


72. minuta Urata je napravio prekršaj na Yatekeu, Rijeka ima slobodni udarac.


64. minuta Pucao je Galešić glavom nakon Lončarova ubačaja iz kuta, Zelenika to brani.


61. minuta Lončar je s lijeve strane ubacio prema drugoj vratnici, ali nije bilo nikoga od riječkih igrača.


56. minuta Opet Stolnik blokira udarac Riječana.


52. minuta Sada je Stolnik spasio goste, Štefulj je opasno zapucao prema golu, ali kapetan Varaždina čisti loptu.


50. minuta Sudac je išao pogledati snimku Galešićeva hvatanja rukama Obregona u šesnaestercu Rijeke. Sudac je odlučio da situacija nije bila za kazneni udarac.


46. minuta Počelo je drugo poluvrijeme. Varaždinci su napravili jednu izmjenu, u igri je Posavec umjesto Mekdikhanija.


45+2. minuta Kraj prvoga dijela.


36. minuta GOOOL! Štefulj je s lijeve strane ubacio u šesnaesterac, Kulenović se doslovno bacio glavom na loptu i zabio za preokret Rijeke na Rujevici.


31. minuta Andrijašević je dobro pronašao Pavičića, koji žestoko puca, ali neprecizno… Lopta je otišla daleko pored desne strane gola.


21. minuta Ponovno sjajna prilika Andrijaševića, ali je lopta otišla pored vratnice.


20. minuta GOOOL! Brzo su Riječani izjednačili. Nakon kornera Lončara, kapetan Varaždina Stolnik je nastojao izbaciti loptu izvan terena, ali je pogodio u vlastitu mrežu.


19. minuta Iz okreta je pucao Franko s desne strane, Zelenika ponovno spreman.


17. minuta GOL! Na Obregona nisu pazili Štefulj i Galešić, Kolumbijac je zabio s 10-ak metara.


15. minuta Požutio je i Benko zbog oštrog starta na Kulenovića.


13. minuta Štefulj je napravio prekršaj, gosti su dobili priliku zaprijetiti iz slobodnog udarca. Izveo ga je Leon Benko, s više od 25 metara pucao je ravno prema golu, lopta je otišla malo pored desne vratnice.


1.minuta Već u 54. sekundi je Lončar tukao s lijeve strane, ali Zelenika to brani.


1.minuta Počela je utakmica na Rujevici.


RIJEKA – VARAŽDIN 2:1


Stadion HNK Rijeka. Gledatelja: 2 072. Sudac Igor Pajač (Sv. I. Zelina). Strijelci: 0:1 Obregon (17′), 1:1 Stolnik (20′-ag), 2:1 Kulenović (36′). Žuti kartoni: Štefulj (Rijeka), Benko (Varaždin), Stolnik (Varaždin), Čerin (Rijeka), Urata (Varaždin), Obregon (Varaždin).


RIJEKA: Nevistić, Escoval, Galović, Galešić, Tomečak, Pavičić (od 66′ Yateke), Čerin, Lončar (od 77′ Lepinjica), Štefulj, Andrijašević, Kulenović (od 77′ Menalo).


VARAŽDIN: Zelenika, Memija (od 85′ Horkaš), Senić (od 77′ Petković), Stolnik, Urata (od 90′ Delić), Milić, Đurasek, Mehdikhani (od 46′ Posavec), Drožđek (od 77′ Kolarić), Benko, Obregon.



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore