SuperSport HNL

RIJEKA – ŠIBENIK 0:0 KRAJ! Bijeli dominirali, zabili dva gola iz zaleđa, ali uzeli tek bod na Rujevici

Portal Novi list

Foto V. KARUZA

Foto V. KARUZA

Vratnica je spasila Rijeku u zadnjoj minuti! Dolček je tukao ravno u okvir gola.



RIJEKA  Nogometaši Rijeke od 15 sati dočekuju na rujevičkom otvaranju druge četvrtine prvenstva – Šibenik – jedinu momčad koju su dobili u prvih devet kola. Serse Cosmi iz trećeg pokušaja nastojat će ostvariti prvu pobjedu na klupi Rijeke. U dosadašnja dva ogleda upisao je dva poraza bez postignut pogotka.


Situacija na ljestvici jasno sugerira da su Riječani pod velikim imperativom pobjede, novi kiks, eventualna pobjeda Šibenika značila bi dodatno “betoniranje” pozicije na dnu ljestvice. Štoviše, Šibenčani bi u ranoj fazi prvenstva stekli velikih sedam bodova prednost. Kada se sve to uzme u obzir jasno je da današnji ogled već polako poprima prizvuk – kvalifikacijskog.


S obzirom na dosta ozlijeđenih ili načetih igrača (Lunetta mora odraditi isključenje na Poljudu) teško je pretpostaviti koju momčad će izvesti talijanski stručnjak.




Stigli su službeni sastavi.


U momčadi Šibenika nema niti jedna promjena. Kod Rijeke u odnosu na pretpostavljenu momčad počinju Damjan Pavlović i Marco Djuričin. Djuahra i Vučkić su na klupi zajedno sa Zlomislićem, Vrančićem, Liberom, Simčićem, Vukom, Friganom, Smolčićem, Alverezom, Dujmovićem i Karricom.


Foto galerija: SuperSport HNL: Rijeka - Šibenik Foto: Vedran Karuza



90+6. minuta KRAJ! Šibenčani su u samoj završnici imali dvije sjajne šanse, ali ostalo je 0:0. Bijeli su imali 14 udaraca, od toga 8 u okvir gola.


90+5. minuta Vratnica je spasila Rijeku u zadnjoj minuti! Dolček je tukao ravno u okvir gola.


90+1. minuta Grgić tuče preko gola…


83. minuta Još jedna prilika Rijeke. Selahi je dobro pucao, otišlo je malo pored gola.


77. minuta Opet Rogić brani dobar udarac Ampema.


68. minuta Bijeli pokušavaju i pokušavaju, ali lopta neće u gol… Vučkić je za korak zakasnio na dobar ubačaj Selahija.


66. minuta Djuričin je pokušao, ali je to bio lagan zadatak za Rogića. Nekoliko trenutaka kasnije Djuričina je zamijenio Vučkić.


58. minuta Ozlijeđenog Pavlovića zamijenio je Djouahra.


46. minuta Počelo je drugo poluvrijeme. Čop i Dolček ušli su umjesto Čanadija i Raka. Rijeka nije mijenjala.


45+4. minuta Kraj prvog dijela.


45+2. minuta Fantastično je tukao Ampem, ali još bolje obranio Rogić. Nakon kornera je Djuričin imao još jedan zicer, ostao je sam ispred Rogića, koji brani!


44. minuta Već se na Rujevici krenulo slaviti, ali VAR kaže da se i ovoga puta radilo o zaleđu. Pavlović je proigrao Djuričina, koji je bio u nedozvoljenoj poziciji.


40. minuta Grgić je sada i drugi put u nekoliko minuta stigao do prilike na desnoj strani, ali ponovo Riječani imaju problem sa završnim pasom. Grgić je ubacio u šesnaesterac, ali nitko od Riječana nije bio niti blizu lopti, gosti su to očistili.


27. minuta Još jedna prilika Rijeke! Ponovo su Bijeli režirali sjajnu akciju po lijevoj strani, sada se Ampem sjurio i htio proigrati Djuričina, ali gosti su to uspjeli očistiti. Trenutak kasnije je Grgić uspio pucati, ali nije dobro zahvatio loptu.


26. minuta Što je Obregon sada propustio… Ponovo je Selahi oduzeo loptu i dodao Obregonu koji se sjurio s lijeve strane, prodao lažnjak, ali je mrvicu previše oklijevao i na kraju tukao pored gola.


19. minuta Sjajna lopta Ampema s lijeve strane prema Djuričinu, koji potom snažno tuče pored gola.


16. minuta Bilo je lijepo vidjeti kako Rijeka postiže pogodak, ali nažalost nije došla do vodstva jer je Obregon bio u zaleđu..


9. minuta Labrović je obranio pokušaj Čanadija.


8. minuta Prva dobra prilika na susretu, Selahi je ukrao jednu loptu i proigrao Djuričina, koji se sjurio prema golu s desne strane, imao je odličnu šansu i odlučio je sam pucati, iako je i Obregon bio na drugoj vratnici. Rogić je na kraju obranio udarac.


1.minuta Počeo je susret na Rujevici.


RIJEKA – ŠIBENIK 0:0


Stadion na Rujevici. Sudac: Fran Jović (Zagreb). Žuti kartoni: D. Pavlović, Hodža, Vukčević, Krešić, Alvarez, Vukčević (Rijeka), Matić, Mesa, Delić, Dolček, Matić, Perić (Šibenik).


RIJEKA: Labrović, Grgić, Krešić, Vlasenko, Vukčević, Selahi, Hodža, D. Pavlović, Djuričin, Ampem, Obregon.


ŠIBENIK: Rogić, Perić, Matić, Mesa, Arai, Salamon, Rak, Matić, Mina, Čanadi, Delić.



Standings provided by SofaScore LiveScore