Riječka filijala

Rijeka poslala i osmog igrača na posudbu u Siget, Marino Kukoč u kadru trenera Dragana Tadića

Portal Novi list

Marin Kukoč

Marin Kukoč

Ukupno je do sada put Sigeta otišlo osam igrača Rijeke: Smolčić, Karrica, Hodža, Frigan, Galešić, Bristrić, Jurišić i posljednji Kukoč



RIJEKA Rijeka je nakon Veldina Hodže u Siget preusmjerila još jednog igrača. Riječ je o Marinotu Kukoču, darovitom igraču kojega je ove zime dovela iz redova Splita.


Ukupno je do sada put Sigeta u Rijekinom aranžmanu otišlo osam igrača: Smolčić, Karrica, Hodža, Frigan, Galešić, Bristrić, Jurišić i posljednji Kukoč.  Deveti je trebao biti Stanić, ali je vraćen zbog toga jer se nije mogao registrirati za treći klub ove sezone (stigao je ljetos iz Širokog Brijega).


S obzirom na to da je Siget napustilo čak 11 prvotimaca jasno je da su potrebe trenera Dragana Tadića, donedavno trenera juniora Rijeke, za novim igračima poprilično velike i ne treba isključiti mogućnost još nekog igračkog transfera u smjeru Novog Zagreba.




Budući da aktualne propozicije HNL-a dozvoljavaju najviše šest posuđenih igrača iz istoga kluba jasno je da će neki igrači Rijeke morati raskinuti ugovor s Bijelima i postati u formalnom smislu igračima Hrvatskog dragovoljca kako bi se zaobišao taj propis.


Inače, FIFA je nedavno odlučila drugačije regulirati posudbe igrača uvidjevši da u tom dijelu vlada popriličan kaos, a u mnogim slučajevima dovodi u pitanje regularnost prvenstva. Tako se od srpnja mijenja limit duljine posudbe, ona neće smjeti trajati dulje od jedne godine.


Osim toga od iduće sezone momčad neće smjeti u kadru imati više od osam posuđenih igrača, a neće moći ni drugim klubovima posuditi više od osam svojih nogometaša. Što se tiče dogovora između dva ista kluba, maksimalan broj igrača koji mogu razmijeniti jest tri!