Igra brojki

Bijeli ostvarili jubilarnu 50. pobjedu u gotovo osam desetljeća igranja Jadranskih derbija i jubilarnu 20. u Splitu

Portal Novi list

Matija Frigan/Foto HNK Rijeka

Matija Frigan/Foto HNK Rijeka

Matija Frigan postao je prvi Riječanin koji je zabio u Jadranskom derbiju nakon devet godina i gola Anasa Sharbinija



RIJEKA Rijeka i Hajduk prošle nedjelje na Poljudu su igrali 169. međusobnu službenu utakmicu u gotovo osam desetljeća rivalstva (prva međusobna utakmica igrana je u prvom poslijeratnom prvenstvu Jugoslavije 1946. godine). Rijeka je stigla do jubilarne 50. pobjede! Hajduk ima 15 pobjeda više. Kada se pak odvoje samo prvenstvene utakmice igrane u prvenstvima Jugoslavije i Hrvatske onda su Bijeli stigli do 45. pobjede (Hajduk ima 62). Rijeka je u HNL-u ostvarila 34. pobjedu (Hajduk ima 39), a kada se uzmu u obzir samo utakmice od osamostaljenja onda je riječ o 37. uspjehu momčadi s Kvarnera.


Ova pobjeda je i 20. jubilarna pobjeda Rijeke u Splitu, bilo da je riječ o Poljudu, bilo starom Hajdukovom stadionu – Plinari. Prošlo je gotovo točno godinu dana od posljednje pobjede Rijeke u sudarima s rivalima s juga. Krajem veljače prošle godine Rijeka je također slavila na Poljudu (1:3) nakon čega je uslijedilo niz od četiri pobjede Hajduka. Dvije su ostvarene na Poljudu, dvije na Rujevici.


Matija Frigan postigao je 202. gol za Rijeku u Jadranskim derbijima. Daroviti riječki napadač postao je i prvi Riječanin koji je zabio u Jadranskom derbiju nakon devet godina i gola Anasa Sharbinija.