Modri na "plus 23"

Rijeka nikada u “eri Volpi” nije u 30. kolu zaostajala toliko za Dinamom

P. N.

Antonio Mirko Čolak (Rijeka) i Ardian Ismajli (Hajduk)/Foto PIXSELL

Antonio Mirko Čolak (Rijeka) i Ardian Ismajli (Hajduk)/Foto PIXSELL

Usporedba bodovnog stanja na ljestvicama Prve HNL u eri "Volpi&Mišković" otkrit će da Rijeka nikada u ovom periodu prvenstva nije toliko zaostajala za Dinamom. Štoviše, od ulaska talijanskog kapitala u klub bodovni zaostatak se postpuno smanjivao, a u sezoni 2016./17. Rijeka je bila u plusu i stigla do prvoga naslova prvaka. Dvije godine nakon toga Rijekina realnost je drugačija, a Dinamo djeluje nedostižno...RIJEKA Nogometaši Rijeke doživjeli su težak poraz u Splitu, nedvojbeno najteži u Jadranskim derbijima u posljednjih 15 godina. Bijeli su unatoč tome ostali drugi, pretpostavka je da će tu i ostati iako se euforični, probuđeni Hajduk približio na šest bodova zaostatka. Naravno da bi bilo lijepo sezonu zaključiti drugom pozicijom, no svi pomalo zaboravljaju da je prošloga ljeta klupsko čelništvo najavljivalo borbu za naslov prvaka s Dinamom, a simbolično u istom kolu kada su Riječani posrnuli na Poljudu dogodilo se da je Dinamo pobjedom u Koprivnici i matematički osigurao naslov prvaka. Modri su u 30. kolu stigli do novoga naslova uz čak 23 boda prednosti nad drugoplasiranom Rijekom.


Dinamova dominacija HNL okvirima nije novost, niti je bilo koga realnog iznenadio novi naslov prvaka koji putuje u Maksimir, no osjetna bodova razlika jasno sugerira da su riječki ambiciozni planovi o napadu na naslov prvaka istaknuti prošloga ljeta ipak bili bez realnog pokrića pa čak i nakon što se ove zime momčad pojačala s nekoliko za hrvatske prilike zvučnih imena (Tomečak, Murić…). Kako drugačije objasniti čak 23 boda prednosti što realno gledajući može dodatno narasti do kraja prvenstva. 


Usporedba bodovnog stanja na ljestvicama Prve HNL u eri “Volpi&Mišković” otkrit će da Rijeka nikada u ovom periodu prvenstva nije toliko zaostajala za Dinamom. Štoviše, od ulaska talijanskog kapitala u klub bodovni zaostatak se postpuno smanjivao, a u sezoni 2016./17. Rijeka je bila u plusu i stigla do prvoga naslova prvaka. Dvije godine nakon toga Rijekina realnost je drugačija. Dinamo djeluje nedostižno…


BODOVNI ZAOSTACI ZA DINAMOM U 30. KOLU
Sezona 2012./13.: Minus 18


Sezona 2013./14.: Minus 11


Sezona 2014./15.: Minus 12


Sezona 2015./16.: Minus 4


Sezona 2016./17.: Plus 8


Sezona 2017./18.: Minus 9


Sezona 2018./19.: Minus 23