Farmaceuti na Rujevici

Rijeka na zatvaranju sezone dočekuje Slaven Belupo: “Želimo navijače nagraditi pobjedom”

Denis Frančišković

Franjo Ivanović/Foto V. KARUZA

Franjo Ivanović/Foto V. KARUZA

Zadnja je utakmica sezone u kojoj ćemo igrati kao i dosad, dati sve od sebe i potruditi se za pobjedu - rekao je napadač Franjo Ivanović



RIJEKA   Nogometaši Rijeke danas se u ranom terminu od 15 sati oproštaju od (ne)uspješne sezone. Gost Rujevice je Slaven Belupo koji je u prvom dijelu iznenadio Bijele pobjedom 2:4. No to su bila neka druga vremena i za nabujalu Rijeku i za opasne Farmaceute predvođene Hoxhom i Miočom. Od tada do danas puno se toga promijenilo za obje momčadi, uglavnom u negativnom kontekstu. Rijeka je uzdrmana neosvajanjem niti jednog trofeja, Dinamo je s Rujevice odnio sve za dvostruku krunu, a Slaven sezonu završio na devetom mjestu. Oba kluba proživljavaju svojevrsnu katarzu, vrijeme je preispitivanja, a posljednja ligaška utakmica prilika za neke nove snage. Mlade igrače i oni koji su malo igrali. Bit će to uistinu veliko šarenilo postava Željka Sopića i Ivana Radeljića.


Riječani za pobjedu ne znaju više od mjesec dana kada su pred svojom publikom svladali Goricu (3:0). Uslijedila je serija od pet poraza u prvenstvu i jedan remi s Dinamom u Kupu. Sopić i igrači pozivaju navijače, žele se barem malo iskupiti za posljednje posrtaje. I onda nekako mirnije otići na odmor.


Nakon toga počet će vrijeme pregovara, odlazaka, dolazaka… i podvlačenje crte kako kaže sam Sopić čija je sudbina u rukama Damira Miškovića. Rijeku čekaju i novi izazovi, posebno u Europi.




– Zadnja je utakmica sezone u kojoj ćemo mi igrati kao i dosad, dati sve od sebe i potruditi se za pobjedu. Želimo navijače nagraditi pobjedom za kraj, za svu onu podršku koju su nam davali tijekom sezone – kaže Franjo Ivanović, najmlađi napadač Bijelih. – Bili su naš vjetar u leđa i hvala im za to. Meni kao mladom igraču to je isto dosta pomoglo. Idemo pobijediti.


Ivanović je igrač željan dokazivanja i pred njim je budućnost. Kod njega i suigrača nije nedostajalo motiva, no sezona je ispala bez trofeja. Priželjkivalo se da će barem Rabuzinovo sunce ugrijati Kvarner i baš danas biti izloženo na Rujevici. Dogodio se najgori scenarij po Riječane…


Žal postoji


– Igrali smo jako dobro kroz sezonu, mnoge smo ugodno iznenadili. Bili smo kompaktni i imali konstantu. Na kraju dogodio se mali korak unazad. Željeli smo sve izvući na najbolji način, ali eto, nismo uspjeli. Šteta. Sami sebi ne možemo ništa zamjeriti, a koliko pričam s navijačima i oni su generalno zadovoljni. Žal naravno postoji.


Prvenstvo je dugo bilo troboj, nakon ispadanja iz igre Hajduka sve se pretvorilo u obračun Rijeke i Dinama na oba kolosijeka.


– U bitnim utakmicama s Dinamom malo smo zakazali. Oni su to iskoristili na najbolji mogući način. Rekao bih da su bili konkretniji. Imali smo i mi kroz sezonu sreće, zabijali smo u zadnjim minutama. Sreća negdje uzme, negdje vrati. Osobno sam od početka govorio da idemo po naslov, vjerovao sam i do kraja se borio za to. Imali smo sve u svojim rukama, ali to nismo iskoristili.


Nije tajna, ali niti ništa čudno da je svlačionica teško primila posljednje neuspjehe. Bilo se tako blizu, a tako daleko.


– Naravno, bilo je i tuge i gorčine. Bilo je i razgovora između nas. Jer igrali smo dobro i izgubili prvenstvo – dodaje Ivanović.


Opet dobri


Dosta se govorilo i pisalo i o lošijem napadačkom učinku Marića (2), Obregona (6) i Ivanovića (5) u završnici sezone.


– Istina, ali zato su zabijali drugi. I naši stoperi posebno. Naravno da nam je prvi zadatak zabijati golove, ali kad ne ide tu su bili ostali.


Od Rijeke se nakon svega očekuje da bude tako dobra i u novoj sezoni.


– Vidjet ćemo što će se dogoditi sada u prijelaznom roku, tko će ostati, tko otići… Doći će i neka nova lica. Mislim da ćemo opet složiti dobru momčad i biti konkurentni. Optimist sam.


Rijeka se opet pokazala kao dobra sredina i za razvoj mladih igrača. Ivanović bi tu mogao jako razviti svoj potencijal.


– Imam ugovor još dvije godine i vidim se i dalje u Rijeci – znakovito zaključuje Ivanović.


 



Standings provided by Sofascore