SuperSport HNL

RIJEKA – LOKOMOTIVA 3:0 Kraj utakmice na Rujevici! Matija Frigan odveo Bijele do prve domaće pobjede nakon 148 dana

Portal Novi list

Riječani su uzalud protestirali kod suca Lovrića nakon poništenog gola Pavlovića/V. KARUZA

Riječani su uzalud protestirali kod suca Lovrića nakon poništenog gola Pavlovića/V. KARUZA

Rijeka je dočekala domaću pobjedu nakon 21. svibnja i trijumfa nad Hrvatskim dragovoljcem



RIJEKA Nogometaši Rijeke od 17.10 sati na Rujevici dočekuju Lokomotivu u još jednom derbiju začelja. Bijeli osokoljeni pobjedom u Velikoj Gorici traže novi uspjeh koji bi dodatno podigao raspoloženje u momčadi i klubu, ali, ovisno i o ishodima drugih susreta, pomakao Riječane sa začelja prema sredini ljestvice.


Osim toga nije nebitno naglasiti da Rijeka u dosadašnjih 12 kola plus dvije europske utakmice nije još ove sezone razveselila svoje vjerne i bučne navijače na Rujevici pa je i to dodatni motiv za momčad talijanskog stručnjaka Sersija Cosmija.


Foto galerija: SuperSport NL: Rijeka - Lokomotiva 3:0 Foto: Vedran Karuza


Stigli su službeni sastavi.




Sersi Cosmi napravio je samo jednu promjenu u odnosu na najavljeni sastav. Umjesto Krešića na poziciji stopera kreće Pavlović.


U sastavu Lokomotive ipak nema od prve minute bivšeg napadača Rijeke Sandra Kulenovića, počinje s druge strane još jedan bivši igrač Bijelih – Ivan Tomečak.


90+4 minuta: Kraj utakmice. Rijeka je ostvarila drugu uzastopnu i prvu domaću pobjedu nakon 148 dana i trijumfa nad Hrvatskim dragovoljcem.


90. minuta: Dvostruki strijelac Frigan ispraćen je ovacijama s terena.


80. minuta: Mateo Pavlović je prekršajem zaustavio Kulenovića i zaradio drugi žuti karton. Obje momčadi ostale su s desetoricom na terenu.


GOOL! Nepunu minutu nakon pogođene grede Frigan je postigao svoj drugi pogodak na utakmici. Selahi je napravio veliki dio posla dodavanje, a Matija Frigan je iz drugog pokušaja poslao loptu iza Šubarićevih leđa za 3:0.


78. minuta: Kontra Rijeke, Lunetta je ubacio, a Frigan glavom pogodio gredu.


73. minuta: Sudac Lovrić pokazao je drugi žuti karton braniču Lokomotive De Haasu nakon povlačenja Selahija.


72. minuta: Mateo Pavlović je u odsutnom trenutku blokirao  udarac Marića sa sedam, osam metara za udarac iz kuta.


70. minuta: Frigan je sa sedam, osam metara lansirao loptu visoko preko gola i propustio prvu riječku priliku u nastavku.


68. minuta: Rujevicom se prolomio pljesak, iz igre je izašao Ivan Tomečak.


66. minuta: Novi ubačaj Pivarića, Kulenović je glavom poslao loptu kraj gola.


61. minuta: Stojković je probao iskosa s 20 metara, a Labrović samo pogledom ispratio loptu koja je prohujala kraj njegove suprotne vratnice.


55. minuta: Nova prijetnja gostiju, Pivarić je zavrnuo,  a Tuci srećom po domaće loše zahvatio loptu glavom na pet metara i poslao je kraj gola.


53. minuta: Dobar pokušaj Stojkovića iz slobodnjaka i još bolja reakcija vratara Labrovića.


46. minuta: Počelo je drugo poluvrijeme na Rujevici. Gostujući trener napravio je čak tri promjene.


45+4 minute: Završilo je prvo poluvrijeme sigurnim vodstvom Rijeke.


GOOL! Haris Vučkić sigurno je izveo kazneni udarac i povisio vodstvo Rijeke na 2:0 u 38. minuti.


37. minuta: Prince Ampem je tukao s 20 metara, a lopta očešala po ruci De Haasa. Oglasio se VAR, a sudac iz Osijeka ubrzo je otišao pod zapadnu tribinu pogledati tu situaciju. Dugo se zadržao ispred monitora da bi se na kraju ipak odlučio na kazneni udarac.


31. minuta: Armada je prigodnim natpisom odala počast Blagi Zadru, legendarnom zapovjedniku Borovog naselja, koji je stradao prije 31 godinu. Zadrin nećak Mislav je vratar Rijeke na posudbi u Orijentu.


29. minuta: Rijeka umalo na sličan način postigla i drugu pogodak. Ampem je pucao s 20 metara, Vučkić skrenuo loptu i prevario Šubarića. No, gol je poništen jer je Vučkić bio u zaleđu


GOOL! Rijeka je povela u 25. minuti 1:0. Matija Frigan je dočekao Grgićev ubačaj u srcu kaznenog prostora, nije najbolje zahvatio loptu koja se odbila od Cipetića i u čudnom luku preletjela nemoćnog vratara Šubarića.


23. minuta: Smolčić se lijepo pridodao napadu, zavrnuo loptu s desnoga boka i pronašao idealno na drugoj stativi Ampema koji je spetljao i umjesto glavom zahvatio loptu rukom. Prince je propustio prvu priliku Rijeke.


17. minuta: Tuci je uputio prvi udarac na utakmici, no Labrović je izvukao loptu ispod grede u korner.


15. minuta: Frigan je sam izašao ispred Šubarića, promašio okvir gola, no naknadno je označeno zaleđe. Rijeka je pritisnula goste, ima više loptu u nogama, ali još uvijek nema golova i prilika izuzme li se poništeni pogodak Pavlovića.


5. minuta: Mateo Pavlović zatresao je mrežu nakon ubačaja Vrančića iz slobodnog udarca, sudac Lovrić je poništio pogodak pod objašnjenjem da je branič Rijeke prije udarca primirio loptu rukom. Situacija je i nakon nekoliko ponovljenih snimaka ostala nerazjašnjenja.


1. minuta: Počela je utakmica na Rujevici.


RIJEKA – LOKOMOTIVA 3:0


Stadion HNK Rijeka. Gledatelja: 4118. Sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo). Strijelci: 1:0 Frigan (25′), 2:0 Vučkić (38′-11m), 3:0 Frigan (79′). Žuti kartoni: Grgić, M. Pavlović (Rijeka), Marić, Pivarić, De Haas (Lokomotiva). Crveni karton: De Haas (73′), M. Pavlović (80′).


RIJEKA: Labrović, M. Pavlović, Vrančić, Prince (od 83′ Krešić), Vukčević, Selahi, Vučkić (od 74′ Lunetta), Frigan (od 90′ Karrica), Smolčić, Grgić, D. Pavlović (od 74′ Babić).


LOKOMOTIVA: Šubarić, Cipetić, Mersinaj, De Haas, Tomečak (od 68′ Goričan), Marić, Groznica (od 46′ Kulenović), Aliyu (od 46′ Stojković), Pivarić, Bošković (od 46′ Bubanja), Tuci (od 77′ Salihu).



 




Standings provided by Sofascore