Skupocjeno skandiranje

Rijeka kažnjena s 20 tisuća kuna jer su navijači vrijeđali suce, Pilipoviću ukor

Portal Novilist.hr

Foto D. ŠKOMRLJ

Foto D. ŠKOMRLJ



RIJEKA Disciplinski sudac Hrvatski Telekom Prve lige Alan Klakočer donio je odluke po prijavama službenih osoba s utakmica 7. kola. Dvije se odluke tiču riječkoga nogometnog prvoligaša. Renato Pilipović, pomoćni trener Rijeke, na utakmici protiv Intera prijavljen kao predstavnik kluba prošao je s ukorom pod objašnjenjem da je ušao na teren i prigovarao sucima. Zbog neprimjerenog skandiranja gledatelja prema sudačkoj četvorci u više navrata za vrijeme i neposredno po završetku utakmice  na Rujevici Rijeka će morati platiti 20 tisuća kuna kazne. Podsjetnika radi riječ je o povicima “Cigani, cigani…” kojima su navijači Rijeke častili suce nezadovoljni njihovim odlukama. S obzirom na to da je Armadin sjever u bojkotu riječ je uglavnom o tkz. mirnijim gledateljima na zapadu, odnosno onom dijelu istoka koji ne dijeli Armadinu sudbinu. 


Emir Dilaver (Dinamo) kojeg je sudac isključio zbog grubog starta s leđa na utakmici Hajduk – Dinamo kažnjen je s dvije utakmice zabrane igranja i 4.000 kuna novčane kazne.


Arijan Ademi (Dinamo) i Bassel Zakaria Jradi (Hajduk), koji su isključeni zbog dvije opomene  kažnjeni su sa po jednom utakmicom igranja i novčanim kaznama od po 3.000 kuna.




Pomoćni trener GNK Dinamo Rene Poms koji je isključen u sudačkoj nadoknadi zbog vrijeđanja suca, te je kažnjen s dvije utakmice zabrane obavljanja funkcije i 1.000 kuna.


Na utakmici Hajduk-Dinamo od strane gostujućih navijača evidentirano je paljenje četiri baklje od kojih su dvije ubačene u ograđeni dio terena dok je od strane pripadnika navijačke skupine Torcida na sjevernoj tribini tijekom utakmice zabilježeno paljenje 47 baklji (6 bačeno na tartan, dvije na teren kod sjevernog gola), 3 dimne kutije, 2 stroba (jedan na tartan stazu) i 8 topovskih udara. Također, na fotografijama akreditiranog fotografa objavljenim u medijima zabilježen je na ogradi sjeverne tribine navijač s maskom na licu, dvije upaljene baklje u rukama te u majici s neprihvatljivim natpisom. Zbog prekršaja iz članka 67. DP HNS GNK Dinamo je kažnjen novčanim iznosom od 7.000 kuna dok je HNK Hajduk zbog prekršaja iz članka 67. i 88. DP HNS kažnjen ukupnom novčanom kaznom u iznosu od 75.000 kuna.


Zbog prekršaja momčadi iz članka 54. DP HNS-a s 5.000 kuna kažnjen je NK Inter-Zaprešić (8 opomena).