Analiza

Rijeka je u derbiju protiv Dinama odigrala najbolje poluvrijeme ove sezone, a onda…

Denis Frančišković

Damir Krznar i Goran Tomić/Foto Arhiva NL

Damir Krznar i Goran Tomić/Foto Arhiva NL

Koliko god je prvo poluvrijeme bilo dobro, toliko je Rijeka splasnula u drugom poluvremenu



RIJEKA Analizirali smo utakmicu Rijeke i Dinama, te istaknuli neke dobre, ali i one ne baš tako dobre stvari u igri Bijelih.


Plusevi


PRVO POLUVRIJEME


Prva dionica derbija bilo je definitivno Rijekino najbolje poluvrijeme ove sezone. Momčad je djelovala vrhunski uštimano, gotovo sve je funkcioniralo savršeno, od brzog vraćanja u obranu, protoka lopte u veznoj liniji do realizacije u napadu. Umjesto Modrih, Bijeli su bili ti koji su u tom dijelu utakmice ostavljali dojam europske momčadi.


PAVIČIĆ i DRMIĆ


Domagoj Pavičić bio je motor riječke momčadi, poglavito u prvom dijelu susreta. Puno je trčao u oba smjera, dobio dosta duela u sredini i pokupio puno tzv. drugih lopti. Josip Drmić s dva pogotka opet je potvrdio znanu klasu, prvi gol bio je majstorski, drugi iz otpatka. Napadač je koji potvrđuje svoju raznovrsnost, koristi svaki trenutak nepažnje čuvara.


KOMPAKTNOST




Riječani su u prvih 45 minuta djelovali kao momčad iz najboljih dana. Posebice su podigli razinu igre u obrani igrajući s četvoricom u liniji i to u trenutku kad je Goran Tomić imao najviše glavobolje kako sastaviti zadnju liniju. Dobro su pokrivali međuprostor tako da su prigode Zagrepčana sveli na minimum. Rijeka je djelovala kompaktno i goropadno.
 


Minusi


DRUGO POLUVRIJEME


Koliko god je prvo poluvrijeme bilo dobro, toliko je Rijeka splasnula u drugom poluvremenu. Previše se povukla i izgubila početnu energiju u najvažnijim trenucima. Praktički u drugom poluvremenu nije stvorila pravu šansu prepustivši Josipu Mišiću da suvereno dirigira igrom Modrih i kompletnim zbivanjima na travnjaku. Bivši igrač Rijeke to je obavio na majstorski način, razigrao suigrače i vratio ih u život.


NEOPREZNOSTI U ŠESNAESTERCU


Rijeku su, nešto slično kao i protiv Hrvatskog dragovoljca, stajale dobrim dijelom pobjede i neopreznosti u šesnaestercu. Skrivljena dva jedanaesterca samo su posljedica onog na što je Dinamo natjerao Tomićevu momčad koja je teško iznosila lopte iz prve trećine igrališta. Riječani su olako ispustili ono za što su se namučili u otvaranju susreta.


PSIHOLOŠKI PAD


Pritisak Dinama i prvi pa drugi gol Petkovića s »bijele točke« potpuno su psihološki uzdrmali Rijekinu momčad. Toliko da je ubrzo stigao i treći gol Oršića koji je intervencijom VAR-a poništen. No, bilo je itekako vidljivo da riječka momčad »opasno visi« što se i dogodilo, izjednačenje je opet stiglo iz prekida. Andrić je lakoćom poentirao kraj zaspale obrane.